مجارستان یکی از زیباترین کشورهای اروپای شرقی است که حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد. پایتخت این کشور زیبا، شهر بوداپست است. بیشتر مردم هم مسیحی هستند و به زبان مجاری صحبت میکنند. در حال حاضر مجارستان یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و عضو پیمان شنگن است، به همین خاطر بسیاری از ایرانیان علاقهمند دریافت اقامت مجارستان هستند، همین مورد هم بهانهای شد تا در ادامه بیشتر درباره مجارستان صحبت کنیم، با ما همراه شوید.
بیشتر بخوانید: اخذ اقامت مجارستان با خرید ملک (هزینه و شرایط)
مجارستان کجاست؟
در ابتدای بحثمان ببینیم مجارستان کجاست و دقیقاً با چه کشورهایی همسایه است. این کشور زیبای اروپای شرقی از شمال با اسلواکی، از جنوب با صربستان و کرواسی، از شرق با رومانی و اوکراین، از غرب با اسلوونی و اتریش هممرز است. علاوه بر بوداپست، شهرهای دیگری از جمله پچ، دیور، میسکولتس و دبرتسن از شهرهای محبوب مجارستان برای زندگی هستند.
مجارستان از کشورهای تقریباً متوسط اروپا است که از نظر تولید ناخالص داخلی در رتبه ۵۸ دنیا قرار دارد و البته یکی از کشورهای محبوب اروپایی محسوب میشود. همچنین این کشور از سال ۲۰۰۴ عضو اتحادیه اروپا و از سال ۲۰۰۷ عضو پیمان شنگن شده است. واحد پولی مجارستان یورو است. با این مقدمه بیایید نگاهی خلاصه و کوتاه به تاریخچه مجارستان داشته باشیم.
نگاهی کوتاه به تاریخچه مجارستان
اگرچه مشخص نیست اقوام مجار نخستینبار چه زمانی به این ناحیه مهاجرت کردند؛ اما این منطقه از ابتدا محل زندگی اقوامی بود که به مرور از آسیا و غرب سیبری شروع به مهاجرت کردند.
این کشور سالهای طولانی با سیستم پادشاهی اداره میشد و با حضور مسیح (ع) مردمش به آیین مسیحیت و کاتولیک ایمان آوردند، به طوری که در سراسر کشور کلیساهای بزرگ و صومعههای باشکوه بنا شد و حتی در قرن ۱۱ یکی از پادشاهان مجار به نام ایشتوان یکم، لقب قدیس گرفت. علیرغم ایمان مردم به آیین مسیحیت، مجارها در قرن یازدهم میلادی به شدت با زیادهخواهی پاپ و امپراتوری روم شرقی در قسطنطنیه مبارزه کردند و در تلاش برای حفظ استقلال کشورشان بودند.
در عصر عثمانی و در زمان سلطان سلیمان قانونی، مجارستان یکی از زیرمجموعههای امپراتوری عثمانی شد که البته دوام زیادی هم نداشت. نقطه عطف بعدی مجارستان در جنگ جهانی اول بود که بهعنوان امپراتوری اتریش – مجارستان همپیمان آلمان و یکی از شکستخوردگان جنگ جهانی اول بود. در جنگ جهانی دوم هم مجارستان از ارتش شوروی شکست سختی خورد و محکوم به پرداخت ۳۰۰ میلیون دلار غرامت جنگی شد. همین مسئله باعث شد که مجارستان یکی از کشورهای بلوک شرق شود تا اینکه در اواخر عمر حکومت سوسیالیستی شوروی و با ضعف دولت مرکزی، مردم دست به اعتراضاتی زدند و به همین خاطر قانون اساسی کشور مجدد بازسازی و اصلاح شد. با روی کار آمدن احزاب و زنده شدن دوباره دموکراسی، مجارستان بعد از ۴۷ سال از دیکتاتوری کمونیستی شوروی رها شد و تا امروز همچنان یکی از کشورهای مستقل و تقریباً مرفه اروپایی است که توانسته شرایط زندگی خوبی را بعد از یک دوره طولانی جنگ سرد برای مردمش فراهم کند.
زبان، دین و فرهنگ مردم مجارستان چیست؟
همانطوری که گفتیم، مجارستان در حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد که بیشترشان مجاری و مسیحی هستند. دیگر اقلیتهای قومی این کشور شامل رومانیاییها، صربها، آلمانیها، کرواتها و کولیهای جیپسی میشود که آنها هم بیشتر مسیحی کاتولیک هستند و حدود ۲۵ درصد مسیحی پروتستان در این کشور زندگی میکنند.
تاریخ غنی مجارستان بهعنوان یکی از کشورهای کهن اروپای شرقی باعث شده تا مردم مجار فرهنگی پربار، موسیقی زیبا و صنایعدستی متفاوت و خاصی در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی داشته باشند. سفالکاری و کندهکاری از هنرهای اصلی صنایعدستی مردم مجار است و البته موسیقی فولکلور این کشور که با لباس بومی رنگارنگ و زیبایشان گره خورده، نشان از فرهنگی شورانگیز و شاد دارد.
معماری و طراحی داخلی شهرهای مجارستان به ویژه در بوداست بینهایت زیبا و دیدنی است، در نتیجه اگر شیفته تاریخ و معماری هستند، سفر به این کشور میتواند یکی از بهترین تجربههای زندگیتان باشد. با این حساب بیایید نگاهی به آبوهوای مجارستان و بهترین زمان سفر به این کشور داشته باشیم.
آبوهوای مجارستان چگونه است؟
با شروع بهار در مجارستان، هوای شهرهای مختلف کشور دلچسب و مطبوع میشود؛ اما چون مارچ و آپریل (اسفند و فروردین) فصل مناسبی برای سفرهای مردم ساکن در اروپا نیست، تقریباً بلیطها و هتلها در سطح قیمتی پایینی هستند و میتوانید برای سفرهای نوروزی به مجارستان برنامهریزی کنید.
تابستان مجارستان مانند ایران گرم است؛ اما در این فصل گردشگران و توریستها از سایر کشورها نیز برای سفر به بوداپست و دیگر شهرهای کشور برنامهریزی میکنند، پس ممکن است نتوانید هتل خالی یا بلیت با قیمت مناسب پیدا کنید.
هوای مجارستان در پاییز تقریباً مناسب و مطبوع است. با شروع اکتبر (اواسط مهر) چهره شهر و درختان عوض شده و طبیعت بینهایت زیبا میشود. البته با رسیدن زمستان میزان بارش برف در شهرهای مختلف بسیار زیاد است و دمای هوا به منفی صفر هم میرسد.
بهترین زمان سفر به مجارستان کدام فصل است؟
بوداپست بهعنوان یکی از شهرهای تاریخی اروپا همیشه مملو از حضور گردشگران و جهانگردان است و در تابستان هم به دلیل روزهای بلند آفتابی، شهرهای مختلف کشور میزبان مسافران است. به همین خاطر اگر میخواهید در قیمت صرفهجویی کرده و در زمان مناسبی به مجارستان سفر کنید، بهتر است برای تعطیلات نوروز و یا میانه پاییز برنامهریزی کرده و چهره متفاوتی از بوداپست را در سفر به این کشور زیبا تجربه کنید.
البته تابستان و تعطیلات کریسمس هم زمان مناسبی برای سفر است که در هر دو مورد هوای نسبتاً نامتعادل، شهرهای شلوغ و بلیطهای گرانقیمت ممکن است تا حدی برنامه سفرتان را تحتتأثیر قرار دهد.
آیا ایرانیان میتوانند به مجارستان سفر کنند؟
خوشبختانه ایرانیان میتوانند برای سفر به مجارستان برای روزهای مختلف سال برنامهریزی کنند منتها برای این سفر نیاز به دریافت ویزای کوتاهمدت مجارستان دارند. ویزای کوتاهمدت برای مسافران ایرانی به اندازه مدت سفرشان (مثلاً یک هفته یا یک ماه) اعتبار دارد. با اخذ این ویزا شما فقط میتوانید به مجارستان سفر کرده و مجاز به تحصیل یا کار در این کشور نیستید، البته با این ویزا میتوانید به سایر کشورهای عضو پیمان شنگن نیز سفر کنید که بازهم سفرتان توریستی است، یعنی مجاز به کار یا تحصیل نیستید.
برای اخذ ویزای توریستی مجارستان باید مدارک اخذ ویزای کوتاهمدت را از سایت سفارت مجارستان در تهران مطالعه کرده و بر همان اساس مدارکتان را مرتب کنید. بعد از آماده شدن هم باید برای تحویل مدارک و بیومتریک یا همان انگشتنگاری وقت بگیرید. در صورتی که پرونده کامل باشد و سفارت مطمئن شود که پس از پایان سفر به کشورتان بازگشته و در مجارستان پناهنده نخواهید شد، ویزا برایتان صادر میشود. به همین خاطر هم معمولاً پیشنهاد میشود همراه با تور سفر کرده، هتل و بلیت را رزرو کرده و بیمه سفر داشته باشید تا سفارت هم مطمئن شود برنامه سفرتان کاملاً توریستی است و بعد از مدت معین به کشور باز خواهید گشت.
تحصیل در مجارستان چگونه است؟
متقاضیان ایرانی با خیال راحت میتوانند برای تحصیل در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای مختلف مجارستان درخواست داده و حتی این شانس را داشته باشند که بعد از پایان تحصیل مشغول کار شده و یا برای مقاطع بعدی به دانشگاههای بزرگتری در کشورهایی مانند امریکا، کانادا و استرالیا بروند.
به همین خاطر اگر برنامهای برای تحصیل در مجارستان دارید، سعی کنید که:
- نمره زبان خوبی داشته باشید
- بر اساس اصول دانشگاهی رزومه تحصیلیتان را تدوین کنید
- از استادهایتان توصیهنامه recommendation بگیرید
- انگیزهنامه و هدف از تحصیل خوبی بنویسید
- در زمان مناسب و پیش از ددلاینها برای پذیرش درخواست دهید.
کلام آخر
تا اینجا با کلیاتی درباره مجارستان آشنا شدید، حالا میدانید مجارستان دقیقاً در کدام قسمت اروپا است و چه تاریخچهای دارد. همچنین اگر برنامهای برای سفر، زندگی در مجارستان یا حتی تحصیل در این کشور داشته باشید، ما سعی کردیم اطلاعات خلاصه، دستهبندی شده و کاملی را برایتان فراهم کنیم. البته مدنظر داشته باشید که مجموعه کنکاش مجری و برگزارکننده تور سفر به مجارستان نیست؛ اما اگر نیاز به اطلاعات بیشتری درباره زندگی در این کشور و فرصتهای سرمایهگذاری در مجارستان برای اخذ کارت اقامت دارید، میتوانید با تیم متخصصان ما در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره کنکاش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
بدون کامنت