فهرست مطالب (Table of Contents)
کشور دومینیکا کشوری جزیرهای در شرق دریای کارائیب است. این کشور در سال ۱۹۷۸ به استقلال رسید و عضو کشورهای مشترکالمنافع شد. در این مقاله میخواهیم تصویرهایی مرتبط با دومینیکا را بررسی کنیم، با ما همراه باشید.
موقعیت دومینیکا
دومینیکا جزیرهای است که بین جزایر گوادلوپ و ماری گالانت از سمت شمال و مارتینیک از سمت جنوب قرار دارد. این کشور طولی بهاندازه ۴۷ کیلومتر و عرضی بهاندازه ۲۶ کیلومتر دارد. جاذبههای طبیعی و بافت کوهستانی دومینیکا بهاندازهای زیبا و بکر است که افراد عاشق طبیعت را بهراحتی به خود جذب میکند.
زمینها و رودخانهها
دومینیکا از طریق فوران آتشفشانها ایجاد شده است. در حال حاضر هم آتشفشانهای فعال در این جزیره وجود دارند، اما خوشبختانه احتمال فوران آنها بسیار کم است. نکته جالب اینجاست که در سطح جزیره، فومارول (یا همان دریچههای آتشفشانی) و چشمههای آب گرم هم وجود دارد.
خاک در این جزیره آبرفتی، آتشفشانی و در نتیجه غنی و مناسب کشاورزی است. رودخانههای متعددی از دومینیکا میگذرند اما همه آنها به دلیل عمق کم غیرقابلاستفاده برای کشتیرانی هستند. رشتهکوههایی مرتفع و پوشیده از جنگلها از شمال جزیره به سمت جنوب کشیده شدهاند.
زندگی گیاهی و جانوری
دومینیکا جنگلیترین جزیره منطقه است و در نتیجه این جنگلها زیستگاه پرندگان و جانوران زیادی هستند. بعضی از طوطیها مثل طوطی امپراتوری یا سیسرو و طوطیهای کوچکتر گردن قرمز تنها در دومینیکا پیدا میشوند. پرندگان مگسخوار از نوع سر آبی تنها در دومینیکا و همسایه آن مارتینیک پیدا میشوند. علاوه بر این، قورباغه معروف به کراپود یا مرغ کوهی نیز در این کشور زندگی میکند. این حیوان که از زمانهای گذشته یکی از حیوانهای نمادین دومینیکا و غذای ملی این کشور بود، متأسفانه اخیراً این به دلیل یک بیماری قارچی بهشدت در معرض انقراض قرار گرفته است.
مردم دومینیکا
بیشتر جمعیت دومینیکا آفریقاییتبار هستند، اما در بین آنها اروپاییان، مردمی از شبهقاره هند و کارائیبیها هم زندگی میکنند. دومینیکا تنها جزیرهای است که تعداد زیادی سرخپوست کارائیب در آن زندگی میکنند، این افراد از نوادگان مردمی هستند که قبل از استعمار اروپا در این جزیره زندگی میکردند. بیشتر کارائیبیهای باقیمانده در شرق جزیره زندگی میکنند و از فقیرترین ساکنین آن هستند.
علاوه بر افرادی که از زمان تولد در جزیره ساکن هستند، برخی از سرمایهگذارانی که در برنامه اعطای تابعیت و پاسپورت دومینیکا شرکت کردهاند هم در این کشور زندگی میکنند. هرچند این برنامه شرط حضور ندارد، اما به دلیل رویایی بودن کشور دومینیکا برای زندگی، برخی از متقاضیان پس از دریافت تابعیت خود به دومینیکا مهاجرت میکنند.
تجارت، تولید و خدمات
عمده محصولات و صادرات و در نتیجه درآمد دومینیکا از طریق بخش کشاورزی بهدست میآید. این محصولات شامل کوپرا، روغن نارگیل، صابون و آبمیوه است که از این میان، صابونی که از روغن نارگیل به دست میآید محصول مهمی محسوب میشود. علاوه بر اینها در جزیره یک بخش کوچک به تولید پوشاک و محصولات چوبی مانند قایق مشغول هستند. واردات دومینیکا شامل مواد غذایی، سوختهای معدنی و برخی کالاهای دیگر است.
جالب است بدانید که اگر با استفاده از برنامه اخذ تابعیت دومینیکا پاسپورت دوم خود را بگیرید، میتوانید به راحتی از طریق این کشور در منطقه تجارت کنید.
تقریباً سالانه ۸۰،۰۰۰ گردشگر برای اقامت به این جزیره سفر میکنند و این در حالی است که به طور میانگین ۳۰۰،۰۰۰ مسافر از بنادر خلیج پرنس روپرت و روسو برای خدمات و تفریحهای روزانه وارد کشور میشوند.
پروژهای بزرگ به نام هتل هیلتون در دومینیکا در حال ساخت است که یکی از پروژههای تایید شده دولت دومینیکا برای دریافت شهروندی این کشور است و پیشبینی میشود که اتمام این پروژه کمک بزرگی به پیشرفت بیشتر صنعت گردشگری دومینیکا کند.
حملونقل در دومینیکا
در گذشته بارندگیهای زیاد و متوالی و زمینهای ناهموار در جزیره ساخت جاده در این کشور را سخت میکرد، به همین دلیل اولین جاده حتی تا سال ۱۹۵۶ تکمیل نشده بود و زمانی وضعیت جادهها بهبود پیدا کرد که در سال ۱۹۸۴ تصمیم به بازسازی جادهها گرفته شد. در کشور دومینیکا دو فرودگاه وجود دارد، فرودگاه داگلاس چارلز که قبلاً بهعنوان فرودگاه ملویلها شناخته میشد و فرودگاه کنفیلد که در نزدیکی روسو قرار دارد.
خلیج وودبریج در نزدیکی روسو بندری به سمت آبهای عمیق است که کشتیهای بزرگ از آن استفاده میکنند، اما برای صادرات موز که از اصلیترین و قدیمیترین محصول صادراتی دومینیکا است از بندر پورتسموث استفاده میشود.
سیستم آموزشی دومینیکا
آموزش ابتدایی در دومینیکا اجباری و رایگان است. این جزیره دارای مدرسه، مؤسسههای تربیت معلم، دانشکده پزشکی، دانشکده پرستاری و… است. طبق آمار تقریباً ۹۰ درصد افراد جزیره باسواد هستند.
سلامت و رفاه در کشور دومینیکا
در دومینیکا چندین بیمارستان بزرگ وجود دارد و به نیازهای پزشکی مردم جزیره در مراکز بهداشتی سراسر جزیره و بیمارستانهای دومینیکا رسیدگی میشود. بعضی بیماریها مانند دیابت، کمخونی، سل و بیماریهای رودهای در بین مردم دومینیکا رواج بیشتری دارند.
فرهنگ دومینیکا
دومینیکا در دهه ۱۹۹۰ با افتتاح یک مرکز فرهنگی در روسو گردشگران را به فرهنگ و هنر خود جذب کرد. کانوهای دوگوت و سبدهای بافته شده از صنایعدستی معروف و قدیمی دومینیکا هستند.
در دوران بردهداری سنتهایی بین مردم رواج داشت مانند رقصهای آفریقایی – فرانسوی، نمایشها و موسیقی که بهمرورزمان کمرنگ شده بودند، اما سازمانهای دولتی تلاشهای زیادی کردند تا بتوانند دوباره این سنتها را احیا کنند.
به دلیل همسایگی مارتینیک و گوادلوپ زبان و فرهنگ فرانسوی در دومینیکا رواج پیدا کرده بود اما در دهههای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی، دولت دومینیکا با انتشار فرهنگ لغت و متون توانست زبان کریول را دوباره احیا کند.
موزه دومینیکا در روسو نمایشگاههایی در مورد تاریخ طبیعی، اقتصاد، فرهنگ و تاریخ جزیره به نمایش میگذارد. دومینیکا دو رماننویس مشهور را به دنیا معرفی کرده است، ژان ریس و فیلیس شاند آلفری.
ژان ریس با نوشتن رمان «دریای وسیع سارگاسو» در سال ۱۹۶۶ به شهرت رسید که داستانی غمگین درباره جزیرهای است که به نظر میرسد دومینیکا باشد.
داستان فیلیس شاند آلفری درباره خانوادهای سفیدپوست است که در دومینیکا زندگی میکنند و آسیبهای جسمی و روحی زیادی را تحمل میکنند. او زیباییهای طبیعی جزیره را در شعرهایی مانند «بازگشت کودک» توصیف میکند. آلفری علاوه بر نوشتن داستان و شعر، سیاستمدار و یکی از بنیانگذاران حزب کارگر دومینیکا است.
سوالات پرتکرار در مورد دومینیکا
- آیا میتوان با سرمایهگذاری در پروژه هتل هیلتون در دومینیکا تجارت کرد؟
بله شما با استفاده از برنامه سرمایهگذاری دومینیکا میتوانید شهروندی این کشور را دریافت کنید و آزادانه به تجارت بپردازید.
- پاسپورت دومینیکا در چه رتبهای قرار دارد؟
پاسپورت دومینیکا به دلیل اعتبار بالا و قدرت سفر بدون ویزا به ۱۴۰ کشور در رتبه ۳۲ قرار دارد.
- کشور دومینیکا در کدام قاره قرار دارد؟
این کشور در آمریکای شمالی قرار دارد.
- دین رسمی کشور دومینیکا چیست؟
دین رایج در بین مردم مسیحیت است. با این حال، در این کشور آزادی دینی وجود دارد و افراد میتوانند آزادانه دین خود را انتخاب کنند.
- مردم دومینیکا به چه زبانی صحبت میکنند؟
بیشتر بخوانید: کشورهای بدون ویزا با پاسپورت دومینیکا
بدون کامنت