تابعیت دوگانه چیست و بهترین کشور برای اخذ پاسپورت دوم کدام است؟

5/5 - (1 امتیاز)

شاید این مسئله که بعضی از مردم به آسانی سفر می‌روند و نگران اخذ ویزا نیستند، توجه شما را هم جلب کرده باشد. بعضی دیگر هم اصلاً با پاسپورت کشور اصلی‌شان سفر نکرده و همگی پاسپورت دوم دارند که به راحتی به‌وسیله آن به تمام اروپا سفر کرده و از تعطیلاتشان لذت می‌برند، اما ماجرا چیست؟

آیا داشتن تابعیت دوگانه قانونی است؟ اگر چنین چیزی قانونی است، از طریق کدام کشورها می‌توان برای اخذ آن درخواست داد؟

اگر این سؤال‌ها ذهن شما را هم درگیر کرده، در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به مفهوم تابعیت دوگانه داشته و سپس سراغ بهترین انتخاب متقاضیان ایرانی جهت اخذ تابعیت و پاسپورت دوم برویم.

تابعیت دوگانه چیست؟

پیش از معرفی راه‌های اخذ تابعیت و پاسپورت دوم و بهترین کشورهایی که این شرایط را برای متقاضیان ایرانی فراهم کرده‌اند، بهتر است که با مفهوم تابعیت و شهروندی مضاعف یا دوگانه آشنا شویم.

تابعیت دوگانه به شرایطی گفته می‌شود که فرد به‌صورت هم‌زمان شهروندی ۲ کشور را داشته باشد و دولت هر ۲ کشور هم این شهروندی دوگانه را به رسمیت می‌شناسد، یعنی فرد در هر ۲ کشور از حقوق شهروندی کامل برخوردار است.

با این تعریف احتمالاً متوجه شدید که برخی کشورها شهروندی دوگانه را به رسمیت نشناخته یا با افراد دو تابعیتی به خوبی برخورد نمی‌کنند. البته هر کشور در رابطه با شهروندان دو تابعیتی قوانین خاص خودش را دارد، مثلاً وقتی از کشور جدیدی درخواست شهروندی می‌کنید ممکن است مجبور شوید شهروندی کشور قبلی را از دست بدهید. پس بهتر است که پیش از اقدام برای اخذ پاسپورت دوم قوانین مربوط به تابعیت مضاعف در کشور موردنظرتان را به خوبی مطالعه کنید.

متقاضیان ایرانی در صورتی که قصد اخذ پاسپورت دوم و تابعیت کشور دیگری را داشته باشند، می‌توانند بر اساس میزان سرمایه‌شان اقدام کنند. در ادامه بهترین روش اخذ تابعیت دوگانه را معرفی خواهیم کرد.

سرمایه‎‌گذاری، ساده‌ترین راه اخذ پاسپورت دوم

بهترین راه پیش روی متقاضیان ایرانی برای اخذ تابعیت مضاعف، سرمایه‌گذاری است. در این روش شما باید کشوری را مانند دومینیکا انتخاب کنید که هم تابعیت مضاعف را به رسمیت بشناسد و هم در قبال میزان مشخصی از سرمایه‌گذاری، شهروندی مادام‌العمر و پاسپورت کشورش را به سرمایه‌گذار و خانواده‌اش بدهد.

در حال حاضر همان‌طوری که گفتیم، بهترین انتخاب برای متقاضیان ایرانی سرمایه‌گذاری در دومینیکا است تا از این طریق بتوانند به‌صورت قانونی برای اخذ پاسپورت درخواست داده و در مدت زمان چند ماه پاسپورت دوم خود را دریافت کنند. البته در حوزه کارائیب کشورهای دیگری هم مانند گرانادا هستند که امکان سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت دوم را فراهم کرده‌اند، ولی متأسفانه ایرانی‌ها نمی‌توانند در برنامه سرمایه‌گذاری آنها شرکت کنند.

مزایای اخذ پاسپورت دوم چیست؟

خب با این مقدمه و معرفی بهترین مقصد جهت سرمایه‌گذاری متقاضیان ایرانی شاید این سؤال برایتان پیش آمده که علاوه بر اعتبار، اخذ پاسپورت دوم دیگر چه مزایایی دارد؟

با داشتن پاسپورت دوم، در صورتی که کشور دوم تابعیت مضاعف را قبول داشته باشد، شما کاملاً قانونی می‌توانید هر ۲ پاسپورت را نگه دارید، در هر ۲ کشور برای مدت طولانی زندگی کرده و بر اساس قانون اساسی حق و حقوق مشخصی مانند کارکردن، تحصیل، استفاده از خدمات بهداشت و درمان و حتی شرکت در انتخابات داشته باشید. همچنین پاسپورت دوم به شما آزادی در سفر یعنی امکان سفر به بیشتر کشورهای جهان بدون اخذ ویزا را می‌دهد. به این ترتیب با خیال راحت می‌توانید برای تعطیلات، درمان، شرکت در جلسات کاری یا کنفرانس‌های مختلف بدون دغدغه ریجکتی ویزا یا صرف هزینه هنگفت جهت اخذ ویزا به کشورهای مختلف سفر کرده و نگرانی بابت این محدودیت‌ها نداشته باشید، یعنی دقیقاً مزیتی که پاسپورت ایرانی در اختیارتان قرار نمی‌دهد.

از طرف دیگر می‌توانید در ۲ کشور هم‌زمان و به‌صورت کاملاً قانونی دارایی و املاک مشخص داشته باشید که این مزیت برای بسیاری از سرمایه‌گذاران مهم است. به این ترتیب ارزش سرمایه‌تان را حفظ کرده و سود آن را تضمین کردید.

با اخذ پاسپورت دوم شما از همه مزایای شهروندی یک کشور برخوردار می‌شوید. یعنی به همان اندازه که حق رأی دارید، می‌توانید از خدمات درمانی، خدمات اجتماعی و سایر امکانات نیز استفاده کنید، حق کار داشته باشید و فرزندانتان را به مدارسی با بالاترین سیستم استاندارد آموزشی بفرستید. دسترسی به خدمات اجتماعی در ۲ کشور هم از مزایای تابعیت دوگانه است. در صورتی که شهروند ۲ کشور هستید، به تمام خدمات اجتماعی در هر ۲ کشور دسترسی خواهید داشت.

بهترین انتخاب برای متقاضیان ایرانی

همان‌طوری که تا اینجا هم متوجه شدید، بهترین انتخاب برای متقاضیان ایرانی کشور دومینیکا است. دولت این کشور با هدف جذب سرمایه بین‌المللی شرایط اعطای پاسپورت و شهروندی مادام‌العمر این کشور را برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است. البته به‌خاطر داشته باشید که خودتان به‌تنهایی نمی‌توانید برای این روش درخواست داده و باید حتماً از طریق ایجنت‌های رسمی دولت اقدام کنید، زیرا پرونده‌هایی که به‌صورت تکی فرستاده شنود، بررسی نخواهد شد.

برای سرمایه‌گذاری در دومینیکا شما ۲ حق انتخاب دارید. در انتخاب اول می‌توانید ۱۰۰ هزار دلار به دولت دومینیکا کمک بلاعوض کرده و در مدت چند ماه پاسپورت دومینیکا را بگیرید. در روش دوم باید کمی بیشتر هزینه کرده و در پروژه‌های مورد تأیید دولت حداقل ۲۲۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید. در روش دوم هم شما در بازه زمانی کمتر از یک سال موفق به اخذ پاسپورت می‌شوید.

برای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان علاقه‌مند به اروپا هم می‌توان ویزای انجل پرتغال را پیشنهاد کرد که مدت‌زمان بیشتری نیاز دارد. در این روش که مانند سرمایه‌گذاری در دومینیکا غیرحضوری است، شما یک هزینه مشخص یعنی ۱۷۵ هزار یورو و ایده یک شرکت استارتاپی که قابلیت درآمدزایی باشد را از طریق ایجنت‌های رسمی دولت پرتغال به دست انکوباتورها می‌رسانید. در صورت تأیید این انکوباتورها، تحقیق روی پروژه شما انجام شده و بعد از ۳ سال به شما تحویل داده می‌شود. البته شما ابتدا اقامت موقت پرتغال را دارید و بعد از ۵ سال در صورتی که با زبان پرتغالی آشنایی اولیه داشته باشید، می‌توانید برای تابعیت و پاسپورت پرتغال درخواست دهید.

کلام آخر

با توجه به پروسه و هزینه هر ۲ روش، دومینیکا راه آسان‌تر و سریع‌تری برای متقاضیان و سرمایه‌گذاران ایرانی است. البته انتخاب نهایی بر عهده خودتان است، ولی اگر همچنان برای تصمیم‌گیری بهتر نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید تا جزئیات بیشتری را بدانید، می‌توانید با تیم مشاوران کنکاش تماس گرفته و با توضیح تمام شرایط تصمیم بهتری بگیرید.

سؤالات متداول

در روش سرمایه‌گذاری در دومینیکا باید چه مدت در این کشور بمانیم؟

سرمایه‌گذاری در دومینیکا کاملاً غیرحضوری است و شما نیازی به سفر به این کشور ندارید.

آیا با پاسپورت دومینیکا می‌توان به آمریکا بدون ویزا سفر کرد؟

خیر، بدون ویزا نمی‌توانید به آمریکا سفر کنید ولی برای دریافت ویزای توریستی ۱۰ ‌ساله آمریکا و کانادا شانس بالایی دارید.

سفر بدون ویزا با پاسپورت دومینیکا شامل چه کشورهایی می‌شود؟

با پاسپورت دومینیکا به بیش از ۱۴۰ کشور از جمله کشورهای حوزه شنگن بدون ویزا می‌توانید سفر کنید که در مقاله کشورهای بدون ویزا با پاسپورت دومینیکا لیست کامل این کشورها را آوردیم.

قوانین خرید ملک در دومینیکا چطور است؟

دومینیکا شرایطی برای خرید ملک نداشته و از طریق سرمایه‌گذاری در املاک صدور پاسپورت و شهروندی برای متقاضیان را ندارد. پیشنهاد دومینیکا برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در املاک، ورود به پروژه‌های مورد تأیید دولت مانند هتل هیلتون دومینیکا است.

سرمایه‌گذاری در دومینیکا هزینه‌های جانبی هم دارد؟

بله، برای صدور گواهی شهروندی و پاسپورت بیومتریک، بررسی پرونده و سایر امور جاری باید هزینه‌هایی را بپردازید که توسط همکاران کنکاش در جلسه مشاوره برایتان توضیح داده می‌شود.

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *