ویزای استارتاپ کانادا برای فارغ‌التحصیلان خارجی

امتیاز دهید post

کانادا یکی از کشورهای مهاجرپذیر است و روش‌های مختلفی برای اخذ اقامت دارد. استارتاپ ویزای کانادا یکی از روش‌های اخذ اقامت کانادا است که در سال‌های اخیر حسابی پرطرفدار شده و بسیاری از متقاضیان ایرانی برای شانس زندگی در کانادا سراغ این برنامه می‌روند.

حالا یک سؤال مهم، ساز و کار این برنامه به چه شکل است و متقاضیان چگونه می‌توانند وارد پروسه دریافت استارتاپ ویزا شوند؟ در ادامه با ما همراه شوید تا با جزئیات بیشتری درباره این برنامه صحبت کنیم.

نگاهی به کلیات برنامه استارتاپ ویزای کانادا

برنامه استارتاپ ویزای کانادا در نظر دارد تا کارآفرینان مهاجر و خلاق را از کشورهای مختلف جذب کرده تا از این طریق شغل‌هایی را ایجاد کرده و به رشد اقتصادی در کانادا سرعت ببخشد. این برنامه یکی از اولین برنامه‌هایی است که اقامت دائم کانادا را بلافاصله و بدون هیچ شرطی به کارآفرینان مهاجر ارائه می‌دهد که البته این کارآفرینان باید توسط یکی از سازمان‌های تعیین‌شده بخش خصوصی  انتخاب شده و سپس توسط سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا تایید شوند.

در واقع متقاضیان در برنامه ویزای استارت‌آپ باید ایده‌ای را مطرح کنند که قابلیت رسیدن به درآمد و استخدام نیروی کار متخصص را داشته باشد و از این طریق جریان مثبتی در اقتصاد کشور ایجاد کند. برنامه استارت‌آپ ویزای کانادا، کارآفرینان مهاجر را با سازمان‌های مختلفی در بخش خصوصی مرتبط می‌سازد که تجربه کار با استارت‌آپ‌ها را دارند.

این سازمان‌های تعیین شده با حمایت از استارتاپ‌ها، شرایط ایجاد کار در بخش خصوصی را فراهم کرده و شامل ۳ گروه زیر می‌شوند:

  • سرمایه تحت ریسک Venture Capital Funds
  • سرمایه‌گذار فراهم‌کننده کمک مالی و یاری‌دهنده Angel Investors Groups
  • انکوباتورها Business Incubators

هرکدام از این ۳ گروه سازمانی، برای قبولی کارآفرینان و صدور گواهی حمایتی، معیارهای خاص خودشان را دارند. بر همین اساس، ایده‌های خلاقانه برای کسب ‌و کار معمولاً باید در یکی از این حیطه‌ها باشد:

  • بیوتکنولوژی و فارماکولوژی
  • تجارت و محصولات مصرفی
  • ارتباطات و رسانه
  • الکترونیک
  • انرژی
  • محصولات صنعتی و تولید
  • فناوری اطلاعات
  • پزشکی و سلامت

متقاضیان استارت‌‎آپ ویزا باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟

خب حالا که با کلیات شرایط ویزای استارت‌آپ آشنا شدیم، به قسمت دوم یعنی الزامات و شرایط اخذ ویزا می‌رسیم. بر همین اساس، متقاضیان درخواست ویزای استارت‌آپ کانادا باید حتماً تمامی موارد و الزامات زیر را داشته باشند:

  1. متقاضی باید تسلط خوبی به زبان رسمی کشور کانادا داشته باشد. بر همین اساس او باید در تمام مهارت‌های خواندن Reading، نوشتن  Writing، گوش‌دادن Listening و سخن‌گفتن Speaking زبان انگلیسی یا فرانسه، حداقل سطح CLB5 داشته باشد. درصورتی‌که در امتحان آیلتس شرکت کنید، از طریق سایت رسمی دولت کانادا می‌توانید نمره‌ خود را بر اساس الگوی CLB تبدیل کنید.
  2. متقاضی باید بودجه و سرمایه کافی برای اقامت خود و خانواده‌اش را داشته باشد.
  3. متقاضی باید از یکی از سازمان‌های تعیین‌شده تعهد داشته باشد که آن سازمان از ایده تجاری متقاضی تا مرحله توسعه حمایت می کند.

ایده استارتاپی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

ایده متقاضی باید بتواند کسب ‌و کاری راه‌اندازی کند که شامل موارد زیر باشد:

  • الزام تملک

متقاضی باید به‌ تنهایی ۱۰ درصد یا بیشتر از حق رأی و با سازمان تعیین شده ۵۰ درصد یا بیشتر از حق رأی را داشته باشد.

  • قابلیت اجرا در کانادا

متقاضی باید ایده کسب‌ و کاری را پیشنهاد دهد که بتواند آن را در کانادا به ‌صورت فعال مدیریت کند، همچنین قسمت اساسی فعالیت‌های این استارت‌آپ باید در کانادا باشد و نهایتاً در کشور کانادا رسماً به ثبت برسد. البته اگر این کسب ‌و کار موفق نشود و یا متقاضی تصمیم بگیرد ادامه ندهد، مجوز اقامت دائم وی از بین نمی‌رود.

با این ‌وجود، برخی از این شرکت‌های تعیین شده ممکن است به الزامات اجباری برنامه، معیارهای شخصی خود را هم اضافه کنند که به شرح زیر است:

  • کسب ‌و کارهایی که به مرحله‎ای از رشد رسیده‌اند و یا IP(حق مالکیت) دارند
  • متقاضیانی که در وهله اول از برنامه تسریع‌کننده استارت‎آپ با موفقیت بیرون آمده‌اند
  • متقاضیانی که تنها در زمینه‌های خاص ایده‌های تجاری دارند

مراحل اخذ ویزای استارت‌آپ کانادا

بنابراین، پروسه درخواست برنامه استارت‌آپ کانادا برای کارآفرینان مهاجری که علاقه‌مند دریافت اقامت دائم هستند، به‌ صورت خلاصه به این شکل است:

مرحله اول، متقاعد کردن سازمان‌های تعیین شده است یعنی متقاضی باید با یکی از ۳ سازمانی که در بالا معرفی کردیم، در ارتباط باشد تا جواب مثبت آنها در ارتباط با ایده‌اش را بگیرد.

مرحله دوم نوبت ارسال درخواست‌های مهاجرتی است. متقاضی از طریق پرکردن فرم‌های مربوطه و جمع‌آوری مدارک مرتبط که شامل نامه حمایتی از سازمان تعیین شده و نتایج آزمون‌های زبان است، شروع به آماده‌ کردن درخواست استارت‌آپ ویزای خود برای اقامت دائم می‌کند. در برخی موارد هم او می‌تواند هم‌زمان برای اجازه کار مخصوص استارت‌آپ ویزای کانادا درخواست داده تا به کانادا برود، کسب ‌وکارش را تأسیس کند و در واقع توسعه شرکت را قبل از دریافت اقامت دائمی خود و خانواده‌اش آغاز کند.

مرحله سوم با ارزیابی سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا شروع می‌شود. بر مبنای الزامات اجباری استارت‌آپ ویزای کانادا و دستورالعمل‌های اجرایی مرتبط، سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا پرونده متقاضی را ارزیابی می‌کند.

این سازمان، به ‌خصوص در مواردی که مجوز نهایی شدن ایده در کسب ‌و کار به‌دست ‌آمده، می‌تواند درخواست گزارش جدید از فعالیت و توسعه کسب ‌و کار بدهد تا جدیت تلاش متقاضی در کانادا را ارزیابی کند. علاوه بر این، اگر افسر مربوطه نیاز به نظرات یک شخص سوم آشنا به موضوع داشته باشد، سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا می‌تواند در خواست بررسی دوباره پرونده توسط شخص دیگری را بدهد.

اقامت دائمی در نهایت به یک متقاضی موفق اعطا می‌شود که تمامی شرایط بالا را داشته باشد و بتواند نشان دهد ایده او به درآمد رسیده و می‌تواند در آینده سوددهی داشته باشد. به ‌این ‌ترتیب، او حق زندگی و کسب ‌و کار در کانادا  را به‌دست آورده و می‌تواند از مزایای اجتماعی کانادا برای تحصیلات فرزند و خدمات پزشکی استفاده کند.

سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا در حال حاضر، زمان پردازش از زمان ارائه درخواست اقامت دائمی تحت برنامه استارتاپ ویزای کانادا را ۱۴ ماه تخمین می‌زند.

کلام آخر

با توجه ‌به شرایط کلی کانادا به ‌عنوان یکی از مرفه‌ترین کشورهای جهان که استاندارد بالایی را در زندگی برای شهروندانش فراهم کرده، مانند استاندارد بالای آموزشی، درآمدهای بالا و ارتباط با دنیای تجارت آزاد، حضور شرکت‌های معتبر و هلدینگ‌های بزرگ بین‌المللی و … بدون شک این کشور را باید یکی از بهترین گزینه‌ها برای زندگی و تأمین آینده فرزندان دانست.

در صورتی ‌که شرایط خوبی برای شروع برنامه استارتاپ دارید و مطمئن هستید که ایده شما به نتیجه مثبت و درآمد بالایی منجر خواهد شد، پیشنهاد می‌کنیم برای بررسی دقیق شرایط و اطلاع از جزئیات بیشتر همین امروز مشاوره‌ای با همکاران ما در تیم کنکاش داشته باشید و برای آینده خود و خانواده بهترین تصمیم را بگیرید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید نگاهی به مقاله ای که در خصوص مزایای مهاجرت به کانادا منتشر نمودیم داشته باشید.

سؤالات متداول

آیا کارآفرینان بعد از ورود به کانادا می‌توانند برای اخذ شهروندی درخواست دهند؟

اخذ شهروندی کانادا پروسه سخت و پیچیده‌ای دارد و متقاضیان باید بعد از قبولی در چند آزمون برای سوگند خوردن و درخواست شهروندی کانادا آماده شوند. در مقاله مراحل اخذ شهروندی کانادا مفصل در این باره صحبت کرده‌ایم.

آیا مراحل استارتاپ ویزا را بدون حضور مشاور هم می‌توان طی کرد؟

با مطالعه سایت کانادا و مقالات سایت کنکاش می‌توانید تمامی اطلاعات لازم و ضروری را برای درخواست ویزای استارتاپ به‌دست آورید، منتها قوانین دولت کانادا سالانه در حال به‌روز شدن بر اساس شرایط جهانی است و بهتر است که برای رسیدن به بهترین نتیجه حتماً از مشورت با یک متخصص بهره ببرید.

بعد از ارائه ایده استارت‌آپی می‌توانیم مدیریت آن را بر عهده بگیریم؟

بله، ایده نهایی متعلق به شماست و بعد از گرفتن تأییدیه‌های لازم می‌توانید همراه با خانواده به کانادا نقل مکان کرده و کاملاً به‌ صورت قانونی مراحل اجرایی‌شدن ایده استارت‌آپی را بر عهده گرفته و تیم تشکیل دهید. در نظر داشته باشید که بر اساس اعلام رسمی دولت باید تعدادی از اعضای تیم شما از شهروندان قانونی کانادا باشند.

تفاوت اقامت دائم با شهروندی کانادا چیست؟

با ویزای استارت‌آپ کانادا شما موفق به اخذ اقامت شده و می‌توانید عازم کانادا شوید، ولی این مجوز اقامت به‌منزله شهروندی کانادا نیست. بعد از اخذ اقامت و طی‌کردن مراحلی مشخص شما مجاز هستید تا برای دریافت شهروندی درخواست داده و در چند امتحان شرکت کنید.

پاسپورت کانادا چقدر اعتبار دارد؟

پاسپورت کانادا یکی از معتبرترین پاسپورت‌های جهان است که با در دست ‌داشتن آن می‌توانید بدون اخذ ویزا به ۱۸۵ کشور جهان سفر کنید. در حال حاضر پاسپورت کانادا بعد از پاسپورت کشورهای آمریکا، انگلستان، ژاپن و سنگاپور یکی از قوی‌ترین پاسپورت‌های جهان است.

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *