زندگی در دومینیکا

5/5 - (1 امتیاز)

کشور دومینیکا جزیره‌ای با طبیعت فوق‌العاده بکر در شرق دریای کارائیب است که یکی از زیباترین مکان‌های روی زمین در نزدیکی قاره آمریکا محسوب می‌شود. جزیره گرمسیری دومینیکا بخشی از مجمع‌الجزایر آنتیل در دریای کارائیب است که پیدایش آن را به فوران‌های آتشفشانی مربوط می‌دانند. وجود جنگل‌های بارانی استوایی، چشمه‌های آب گرم، آبشارهای شگفت‌انگیز، میوه‌های گرمسیری و سواحل درخشان باعث شده‌اند که زندگی در دومینیکا برای ساکنان آن با آرامش بسیار زیادی همراه باشد.  

دومینیکا در دنیا به دلایل جاذبه‌های توریستی هیجان‌انگیز برای گذراندن یک تعطیلات عالی و برنامه‌ اخذ پاسپورت دوم از طریق سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود. محبوبیت برنامه‌ اخذ اقامت و پاسپورت دومینیکا به حدی است که این برنامه برای ششمین سال متوالی در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان بهترین برنامه اخذ شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری شناخته شده است.

کشور مشترک‌المنافع دومینیکا در کنار زیبایی‌های طبیعی، مزایای زیادی برای شهروندان خود در نظر می‌گیرد که زندگی در دومینیکا را با امنیت و آرامش همراه می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم شرایط زندگی در دومینیکا و امکان اخذ پاسپورت دومینیکا در کمتر از ۶ ماه را بررسی کنیم.

شرایط زندگی در دومینیکا

کشور دومینیکا یکی از بهترین مقاصد برای زندگی در حوزه دریای کارائیب است. شرایط زندگی در دومینیکا برای دوران بازنشستگی بسیار دلچسب است و بسیاری از افراد مخصوصا آمریکایی‌ها برای دوران بازنشستگی خود این کشور را انتخاب می‌کنند.

دلیل این انتخاب، آرامش بیش از حد جزیره و طبیعت بکر و دست‌نخورده آن است. اگر می‌خواهید در شهر‌ها و روستاهای احاطه شده با جنگل‌های استوایی و سواحل رویایی زندگی خود را بگذرانید، دومینیکا مقصدی دوست‌داشتنی برای عاشقان طبیعت است. با توجه به اینکه زبان رسمی دومینیکا انگلیسی است، معمولا مهاجران برای ارتباط با افراد بومی مشکل جدی ندارند. البته فرانسوی نیز از دیگر زبان‌های متداول دومینیکا است که مردم محلی به هر دو زبان صحبت می‌کنند. با این وجود در مدرسه یا دانشگاه همه چیز به زبان بین‌المللی انگلیسی تدریس می‌شود.

هزینه‌های زندگی در کشور دومینیکا

میزان هزینه زندگی در کشور مقصد معیار بسیار مهمی برای انتخاب مکان زندگی است. دومینیکا در دسته کشورهایی با هزینه‌های مقرون به صرفه برای زندگی قرار می‌گیرد. هزینه‌ها در دومینیکا به میزان قابل‌توجهی از آمریکا، اروپا و حتی دیگر کشورهای کارائیبی کمتر است. این تفاوت هزینه‌ها در بخش هزینه اجاره خانه و آپارتمان در دومینیکا یا خرید ملک بیشتر نمایان می‌شود. به عنوان مثال، ساکنین دومینیکا تنها با پرداخت حدود ماهیانه ۸۰۰ دلار امکان اجاره آپارتمانی سه‌خوابه و بزرگ را در روسو، پایتخت دومینیکا، دارند. در حالی که در کشورهای اروپایی یا آمریکا این میزان اجاره‌بها کاملا رویایی و غیرممکن به نظر می‌رسد.

دیگر هزینه‌های زندگی مانند هزینه خوراک، هزینه حمل‌ونقل، هزینه تفریحات، هزینه بهداشت و درمان و هزینه تحصیل در دومینیکا نسبتا ارزان است. طبق آخرین ارزیابی‌های صورت‌گرفته هزینه زندگی در دومینیکا در سال ۲۰۲۲ برای فرد مجرد و خانواده به صورت زیر است:

  • هزینه ماهیانه یک فرد مجرد در دومینیکا بدون اجاره‌بها حدود ۸۶۰ دلار است.
  • هزینه ماهیانه یک خانواده چهارنفره در دومینیکا بدون اجاره‌بها حدود ۳۲۰۰ دلار است.

در زمان نوشتن این مقاله قیمت دلار با نرخ حدود ۳۵۰۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود. با توجه به نرخ تبدیل دلار به ریال، هزینه ماهیانه یک فرد مجرد در دومینیکا و هزینه ماهیانه یک خانواده چهارنفره در دومینیکا به ترتیب حدود ۳۰ میلیون تومان و ۱۱۲ میلیون تومان است.

امنیت در کشور دومینیکا

کشور دومینیکا به‌عنوان امن‌ترین کشور در منطقه کارائیب و آمریکای لاتین شناخته می‌شود. نرخ ارتکاب جرم در این کشور بسیار پایین است و شما هنگام سفر به دومینیکا نیازی نیست نگران دزدیده شدن وسایلتان باشید. همچنین مردم دومینیکا علاوه بر امنیت جانی و مالی امنیت اقتصادی بسیار خوبی هم دارند. واحد پول دومینیکا دلار کارائیب است که ثبات خوبی دارد و نوسانات کمی را تجربه می‌کند. به همین دلیل مردم دومینیکا نگران بی‌ارزش شدن پول خود نیستند. همین موضوع دلیل بسیار مهمی برای احساس امنیت و آرامش بیشتر در دومینیکا است.

در چند سال گذشته نوسانات بیش از اندازه نرخ ریال و کاهش ارزش پول ملی فشار غیر قابل‌باوری را به روح و روان مردم ایران وارد کرده و کمتر کسی در این شرایط احساس امنیت می‌کند. حالا تصور کنید مردم دومینیکا با زندگی‌کردن در کشوری بدون نوسانات دائمی ارز تا چه اندازه در امنیت و آرامش هستند.

فرهنگ و آداب ‌و رسوم در دومینیکا

فرهنگ دومینیکا تا حد زیادی تحت تاثیر کارائیب‌ها، فرانسوی‌ها، بریتانیایی‌ها و آفریقایی‌هایی است که در این جزیره ساکن بوده‌اند. در نتیجه فرهنگ و آداب و رسوم دومینیکا وام‌دار تمامی این ملت‌ها است. این تلاقی فرهنگ‌ها در غذا، هنر و موسیقی مردم دومینیکا به طور چشمگیری دیده می‌شود و ترکیبی شاد و رنگارنگ دارد.

سالانه جشن‌هایی در سرتاسر دومینیکا برگزار می‌شود که ریشه در تاریخ و سنت دومینیکا دارد و مردم با علاقه زیادی در این کارناوال‌ها و جشنواره‌ها شرکت می‌کنند. جشنواره جهانی موسیقی کریول یکی از مهمترین جشنواره‌های دومینیکا است که هرساله در این جزیره برگزار می‌شود.

اقتصاد دومینیکا

در سال‌های اخیر دولت دومینیکا همواره در تلاش بوده که اقتصاد این کشور را بهبود دهد و می‌توان گفت که در این زمینه موفق هم بود است. رشد اقتصادی کشور دومینیکا مثبت است و شرایط کار برای افراد در دومینیکا در سطح مطلوبی قرار دارد.

نکته قابل‌توجه این است که این مطلوبیت شامل حال افراد مهاجر هم می‌شود. از سال ۱۹۹۳ که دولت دومینیکا برنامه اخذ شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری را معرفی کرد، اقتصاد متکی به بخش کشاورزی دومینیکا کم‌کم از وابستگی زیاد به بخش کشاورزی فاصله گرفت و صنعت توریسم با جذب سرمایه‌های خارجی تغییر چشمگیری کرد.

چه کسی فکرش را می‌کرد که هتل بسیار معروف هیلتون که شعبه‌های زیادی در سراسر دنیا دارد، پروژه‌ای را در دومینیکا آغاز کند؟ این نشان می‌دهد که اقتصاد روبه‌رشد دومینیکا توجه سرمایه‌گذاران زیادی را در سراسر دنیا به خود جلب کرده است.

جاذبه های گردشگری دومینیکا

در دومینیکا مکان‌های دیدنی زیادی وجود دارد که شما هم می‌توانید از زیبایی آنها استفاده کنید هم از تفریحاتی که در آنجا در نظر گرفته شده است لذت ببرید، مانند:

  • بازدید از سواحل دومینیکا و غواصی در آب‌های اطراف
  • سفر به شهرها و روستاهای مختلف و آشنایی با مردم کالیناگو
  • تماشای آبشار ترافالگار
  • دره‌نوردی در دومینیکا
  • تماشای دلفین و نهنگ
  • بازدید از رودخانه هند دومینیکا و کشتیرانی در امتداد آن
  • آشنایی با طبیعت و جنگل‌های جزیره
  • دیدار از بازارهای محلی
  • پیاده‌روی تا چشمه جوشان
  • بازدید از پارک ملی مورن ترویس پیتونز
  • بازدید از پارک ملی کابریتس
  • بازدید از پایتخت دومینیکا روسو

شهرهای مختلف دومینیکا

شاید یکی از مهم‌ترین سؤال‌هایی که پیش از مهاجرت و حتی مسافرت به یک کشور از خود بپرسید این باشد که کدام شهر برای من و همراهانم شرایط بهتری دارد؟ در ادامه می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم.

زندگی در شهر روسو

روسو به ‌عنوان پایتخت دومینیکا شهری رو به دریای کارائیب است. این شهر که توسط رودخانه روسو و مورن بروس با منظره‌ای پانوراما از شهر احاطه شده است، زیبایی‌های زیادی برای ارائه دارد. محله‌های قدیمی فرانسوی آن به‌خاطر سبک معماری قرن هجدهم معروف هستند و بخش زیادی از جزیره پر از مغازه‌ها، رستوران‌ها و کافه‌ها است. روسو همچنین دارای یکی از بزرگ‌ترین بازارهای روباز دریای کارائیب است که در آن می‌توانید میوه‌ها، سبزی‌ها و گیاهان گرمسیری تازه پیدا کنید.

روسو یکی از بهترین شهرها برای زندگی در دومینیکا و یک مکان عالی برای زندگی برای کسانی است که می‌خواهند در کنار دریا زندگی کنند و از زندگی شلوغ شهری دور بمانند.

زندگی در شهر پورتسموث

پورتسموث دومین شهر بزرگ دومینیکا است و  با وجود اینکه فعالیت‌های زیادی در آن در جریان است، اما بسیار آرام‌تر از روسو است. پس اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به دنبال فضای آرام برای زندگی هستند، پورتسموث هم گزینه مناسبی برای شما محسوب می‌شود.

پورتسموث و اطراف آن برای غواصی، قایق‌سواری و حتی تماشای نهنگ‌ها مناسب هستند. این شهر وسط آتشفشان‌های خاموش و پارک ملی تاریخی دومینیکا احاطه شده و یکی از مناسب‌ترین محل‌ها برای طبیعت دوستان است.

زندگی در شهر ماریگوت

ماریگوت شهر کوچکی است که بر روی تپه‌های دومینیکا قرار گرفته و منظره‌ای خیره‌کننده از جزیره و دریای کارائیب دارد. یکی از فرودگاه‌های دومینیکا در ماریگوت قرار دارد. آبشار ساری – ساری و حیات‌وحش بی‌نظیر این شهر سالانه توریست‌های زیادی را به خود جذب می‌کند. در نتیجه این شهر به دلیل حضور توریست امکانات و خدمات خوبی برای زندگی دارد.

زندگی در سوفریر

سوفریر کوچک و جذاب یکی از بهترین روستاهای دومینیکا است که در گوشه جنوب غربی جزیره قرار دارد و توسط جنگل‌های استوایی و دریای کارائیب احاطه شده است. چشمه‌های آب گرم گوگرد در کنار آرامش و زیبایی طبیعی این روستا باعث علاقه گردشگران به این محل می‌شود. در قرن هجدهم در این روستا کلیسایی از سنگ‌های آتشفشانی ساخته شده است.

طبیعت و آب‌ و هوا در دومینیکا

دومینیکا را در دنیا به‌ عنوان بهشت استوایی می‌شناسند و سالانه گردشگران زیادی برای لذت بردن از زیبایی‌های جزیره به این کشور سفر می‌کنند. جنگل‌های انبوه، آبشار‌های زیبا، چشمه‌های آب گرم، سواحل بی‌نظیر، حیات‌وحش متنوع و میوه‌های استوایی رنگارنگ همه در دل طبیعت دومینیکا قرار دارند.

دمای هوا در جزیره دومینیکا معمولا بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد در نوسان است و به‌ندرت پیش می‌آید که از این بازه خارج شود.

زبان در دومینیکا

زبان رسمی کشور دومینیکا زبان انگلیسی است که یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های این کشور برای جذب مهاجر و توریست به‌ حساب می‌آید. در برخی از نقاط جزیره مردم به زبان فرانسوی و برخی از مردم بومی هم به زبان کریول دومینیکایی صحبت می‌کنند. این تعدد زبان در جزیره دومینیکا به زمانی برمی‌گردد که این کشور ابتدا مستعمره فرانسه و سپس مستعمره انگلیس شد.

تحصیل در دومینیکا

تحصیل در کشور دومینیکا برای افراد از سن ۵ تا ۱۶ سالگی اجباری است و همین باعث شده سطح سواد در این کشور بهبود پیدا کند. نظام آموزشی در دومینیکا به ۴ دسته زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • پیش‌دبستانی
  • ابتدایی
  • متوسطه
  • آموزش عالی

مؤسسات آموزشی عالی متعددی مانند کالج ایالتی دومینیکا، پردیس آزاد دانشگاه هند غربی، دانشکده پزشکی دانشگاه آل سنت، دانشگاه بین‌المللی برای تحصیلات تکمیلی، دانشگاه جهان جدید و دانشکده پزشکی دانشگاه راس در این کشور وجود دارد. با این‌ وجود همچنان یک سری از رشته‌ها در دانشگاه‌های این کشور تدریس نمی‌شود و افراد مجبورند برای تحصیل در این رشته‌ها به جزایر مجاور مهاجرت تحصیلی کنند.

شهروندی دومینیکا

کشور دومینیکا برای افرادی که علاقه‌مند به دریافت تابعیت آن هستند، برنامه اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا از طریق سرمایه‌گذاری را معرفی کرده که به‌ عنوان یکی از ارزان‌ترین و پرطرف‌دارترین برنامه‌های اخذ تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود.

۲ راه برای سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت دومینیکا پیش روی شماست:

۱.  کمک بلاعوض به دولت دومینیکا به ارزش حداقل ۱۰۰ هزار دلار آمریکا

۲.  سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تایید شده دولت دومینیکا به ارزش ۲۲۰ هزار دلار آمریکا

این ۲ روش اخذ تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری تفاوت‌هایی با هم دارند، اما در هر دو روش شما در کمتر از ۶ ماه صاحب پاسپورت قدرتمند دومینیکا شده و بدون نیاز به ویزا به بیش از ۱۴۴ کشور دنیا سفر می‌کنید. با تماس با مشاوران تیم کنکاش می‌توانید شرایط خود را برای هر ۲ برنامه بررسی کرده و بهترین تصمیم را بگیرید.

بیشتر بخوانید: اخذ پاسپورت دومینیکا برای ایرانیان قانونی است

سخن آخر

کشور دومینیکا هم برای زندگی‌کردن و هم برای اخذ تابعیت شرایط بسیار خوبی دارد. مزایای برنامه اخذ پاسپورت دومینیکا باعث شده که این کشور مورد توجه متقاضیان اخذ پاسپورت دوم در ایران و سراسر جهان قرار بگیرد. به عنوان مثال تابعیت این کشور به‌صورت مادام‌العمر است و به سود سرمایه، ثروت و ارث مالیات تعلق نمی‌گیرد. اگر شهروندی در دومینیکا زندگی نکند، نباید مالیات درآمد خارجی خود را پرداخت کند. همچنین شما بدون نیاز به حتی ۱ روز زندگی در دومینیکا صاحب پاسپورت دوم دومینیکا می‌شوید.

سؤالات رایج

پایتخت دومینیکا کجاست؟

پایتخت دومینیکا شهر روسو است که در جنوب غربی جزیره قرار دارد.

آیا آتش‌فشان‎های دومینیکا جان مردمی که در جزیره زندگی می‌کنند را تهدید می‌کند؟

به دلیل اینکه این آتش‌فشان‌ها زمان زیادی است که فوران نکرده‌اند، احتمال اینکه خطری داشته باشند بسیار کم است.

برای سفر به روسو از کدام فرودگاه دومینیکا باید استفاده کرد؟

از فرودگاه کنفیلد استفاده می‌شود که ۵ کیلومتر با روسو فاصله دارد.

در پرونده سرمایه‌گذاری در دومینیکا علاوه بر متقاضی، کدام اعضای خانواده مجاز به درخواست پاسپورت هستند؟

همسر و فرزندان زیر سن قانونی و مجرد، خواهر و برادر و پدر و مادر متقاضی می‌توانند درخواست پاسپورت کنند.

آیا با استفاده از سرمایه‌گذاری در پروژه هتل هیلتون می‌توان در منطقه تجارت کرد؟

بله شما با سرمایه‌گذاری در پروژه، تابعیت دومینیکا را می‌گیرید و می‌توانید آزادانه تجارت کنید.

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *