دریافت ویزای استارتاپ کانادا

5/5 - (15 امتیاز)

شرکت کنکاش نماینده رسمی برنامه استارت آپ کانادا از طریق استان آلبرتا است

احتمالاً در سال‌های اخیر بارها درباره امکان اخذ ویزا از طریق راه‌اندازی استارتاپ شنیده باشید. ایده‌های خلاقانه که بتواند مسیر کار و زندگی را برای ما آسان و البته سریع‌تر کند، همیشه راهی برای کسب درآمد است. شاید به همین خاطر کشورهایی مانند کانادا و پرتغال به دنبال جذب ایده‌های خلاقانه مدیران و کار آفرینان هستند.

بر اساس اعلام نشریه معتبر فوربز Forbes و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، کانادا یکی از بهترین کشورهای جهان برای راه‌اندازی استارتاپ و کارآفرینی است. برنامه ویزای استارتاپ کانادا Startup Visa Program استان آلبرتا ویژه فارغ‌التحصیلان خارجی (FGSVS) در ژانویه سال ۲۰۲۱ راه‌اندازی شد تا مسیر جدید و هیجان‌انگیزی برای افرادی باشد که دوست دارند از طریق راه‌اندازی شرکت‌های نوپا و کسب ‌و کارهای نوآورانه اقامت دائم کانادا را کسب کنند.

اگر شما هم سابقه کار مدیریتی و یا کارآفرینی دارید، پیشنهاد می‌کنیم برای رشد و توسعه ایده‌های خلاقانه که قرار است به درآمد خوبی هم برسد، در این مقاله با کلیات ویزای استارتاپ کانادا آشنا شوید. شاید در انتهای این مقاله و بعد از یک مشاوره تخصصی با همکاران تیم کنکاش تصمیم متفاوت و بهتری بگیرید که تأثیر خوبی در زندگی آینده‌تان داشته باشد.

بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ کانادا برای فارغ‌التحصیلان خارجی

استان آلبرتا در یک نگاه

استان آلبرتا در کانادا را باید یکی از محبوب‌ترین مناطق این کشور برای مهاجران به‌ خصوص متقاضیان ایرانی دانست. آلبرتا ایالتی در جنوب کشور با آب ‌و هوای تقریباً متعادل است که از دیگر نقاط سرد شمالی کانادا، گرم‌تر و مطبوع‌تر است. این استان با ۴ میلیون جمعیت، هم‌مرز با ایالات متحده آمریکا است و در مرکز آن یعنی شهر ادمونتون، ایرانیان کارآفرین و متخصص بسیاری زندگی می‌کنند.

آلبرتا برای دانشجویان ایرانی هم انتخاب فوق‌العاده‌ای است، زیرا دانشگاه‌های این کشور از جمله بهترین دانشگاه‌های کانادا با رنک بالای جهانی هستند که سیستم آموزشی استاندارد و باکیفیتی را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند.

برنامه استارت‌آپ استان آلبرتا چیست؟

استان آلبرتا در کانادا برای جذب نیروهای متخصصی که خارج از کانادا تحصیل کرده‌اند و تمایل دارند که از طریق راه‌اندازی استارتاپ در کانادا اقامت دائم این کشور را دریافت کنند، برنامه استارتاپ آلبرتا را معرفی کرده است. این برنامه با نام ویزای استارتاپ فارغ‌التحصیلان خارجی معرفی شده است و در کنار برنامه مهاجرت استانی آلبرتا (AINP) برای جذب نیروهای متخصص و مهاجران جدید فعالیت می‌کند.

مزایای دریافت ویزای استارت‌آپ آلبرتا چیست؟

آلبرتا مقصد بسیار خوبی برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوپا است. بر اساس گزارش‌های استانی دولت کانادا، آلبرتا پس از نیوفاندلند و لابرادور، دومین استان از نظر بالاترین نرخ سرمایه‌گذاری در کشور است. احتمالاً این سؤال برایتان پیش ‌آمده که در میان این همه ایالت چرا آلبرتا بهترین مقصد برای کارآفرینی و راه‌اندازی استارتاپ است.

  • آلبرتا از جنوب با ایالات متحده آمریکا همسایه است و این مسئله باعث سرعت گرفتن و البته مسیر آسان واردات و صادرات محصولات می‌شود
  • آلبرتا به دلیل وجود دانشگاه‌های معتبر، نیروهای متخصص و ماهر بسیاری دارد. این استان در سال ۲۰۱۶ بالاترین میزان بهره‌وری نیروی کار را در کشور داشت و کل ارزش‌ افزوده به ‌ازای هر ساعت کار در آلبرتا تا ۳۹ درصد از میانگین کل بیشتر است.
  • آلبرتا علاوه بر اینکه در بسیاری از صنایع پیشرفته است، برای حمایت از فناوری‌های جدید، توسعه تجارت و بازار، ایجاد فرصت‌های جدید و … آماده همکاری با کارآفرینان و مدیران حرفه‌ای است.
  • نرخ مالیات فدرال و استانی آلبرتا از کسب‌ و کارهای نوپا و شرکت‎‌های کوچک ۱۲درصد است که نرخ مناسب و قابل‌قبولی برای کارآفرینان تازه‌کار است.

خب حالا با این تفاسیر و مزایایی که آلبرتا برای راه‌اندازی استارتاپ دارد، یک کارآفرین ایرانی باید چه شرایطی را داشته باشد تا بتواند برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا درخواست دهد؟

شرایط لازم دریافت ویزای استارتاپ آلبرتا

برای آنکه بتوانید از طریق برنامه ویزای استارت‌آپ کانادا برای اخذ ویزا و اقامت دائم اقدام کنید، باید حداقلی از شرایط لازم را داشته باشید که در جدول زیر همراه با توضیحات کامل برایتان آورده‌ایم:

معیارالزامات
تجربه کاریحداقل ۶ ماه سابقه کار تمام‌وقت که می‌تواند ترکیبی از مدیریت یا مالکیت یک کسب و کار باشد
تحصیلاتمدرک تحصیلی از یکی از دانشگاه‌های خارج از کانادا و سپس معادل‌سازی آن با مدارک کانادایی
بیزینس پلنتهیه بیزینس پلن توسط شرکت کنکاش بر اساس رشته تحصیلی و علایق شما
پرزنتیشنتهیه پرزنتیشن توسط تیم کنکاش که بیزینس پیشنهادی را به نمایش می‌گذارد و بر خواسته‌های سرمایه‌گذاری متمرکز است
مدرک زبانمدرک آیلتس برای تمام مهارت‌ها با نمره حداقل ۶
سهام شرکتحداقل ۳۴ درصد مالکیت در صورتی که بیزینس در مرکز شهر باشد و حداقل ۵۱ درصد مالکیت در صورتی که بیزینس خارج از کلگری و ادمونتون منطقه متروپولیتن باشد
سرمایه‌گذاری۱۰۰ هزار دلار برای بیزینس در مرکز شهر و ۵۰ هزار دلار برای بیزینس خارج از کلگری و ادمونتون منطقه متروپولیتن
توصیه‌نامهدریافت توصیه‌نامه از انکوباتور مورد تایید دولت کانادا برای شما توسط تیم کنکاش
هزینه‌های لازماثبات تمکن مالی لازم برای راه‌اندازی کسب و کار و تامین هزینه‌های زندگی

بیشتر بخوانید: فرق اقامت دائم و شهروندی کانادا!؟ نگاهی به چند قانون مهم!

مراحل دریافت ویزای استارت‌آپ آلبرتا کدام است؟

اگر معیارهای لازم را دارید و با بررسی جدول بالا متوجه شدید که می‌توانید برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا اقدام کنید، باید با مراحل شروع پرونده هم آشنا شوید که با دریافت توصیه‌نامه شروع می‌شود:

مرحله اول، دریافت توصیه‌نامه از مؤسسات مورد تأیید

در مرحله اول باید ایده بیزینسی و اصطلاحاً استارتاپی شما از شرکت‌های مورد تأیید دولت، توصیه‌نامه بگیرد.

شرکت کنکاش بیزینس پلان مناسب شما را تهیه خواهد کرد تا با هماهنگی شرکت همکار انکوباتور در کانادا بتوانید توصیه‌نامه مورد تأیید را دریافت کنید.

دریافت این توصیه‌نامه به منزله آن است که شما آمادگی کارآفرینی در کانادا را داشته و امکان موفقیت کسب‌ و کارتان وجود دارد. شرکت انکوباتور، شما را به شبکه‌های مناسب وصل کرده تا راهنمایی‌ها و مشاوره‌های لازم برای توسعه کسب ‌و کارتان را در اختیار شما قرار دهد.

فاکتورهای مهم برای تأیید بیزینس پلن که توسط تیم متخصص کنکاش در نظر گرفته خواهند شد، شامل موارد زیر است:

  • توانایی جذب مشتری
  • فرصت توسعه کسب‌ و کار
  • توانایی نشان‌ دادن نیاز یا تقاضای بازار
  • پتانسیل ورود موفقیت‌آمیز به بازار در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت
  • مشارکت‌های کلیدی و برنامه‌های مالی برای تأمین بودجه توسعه و بهره‌برداری از استارتاپ

مرحله دوم، ارسال  EOI

پس از دریافت توصیه‌نامه، شرکت کنکاش  EOI شما را از طریق پورتال  AINP ارسال می‌کند. نامه EOI  یا همان Expression of Interest در مدت ۳۰ روز از سمت AINP امتیاز خواهد گرفت. این نامه در واقع حوزۀ موردعلاقۀ کارآفرین برای تجارت است و باید مرتبط با ایده شخص باشد تا برنامه مهاجرتی آلبرتا بر اساس نیازها، تقاضای بازار، وضعیت ایالت و البته میزان پختگی ایده به آن امتیاز دهد و نوبت مرحله ارسال درخواست برسد.

مرحله سوم، ارسال درخواست تجاری

پس از ارسال  EOI ایمیلی مرتبط با درخواستتان دریافت خواهید کرد که به شما فرصتی ۹۰ روزه برای ارائه بیزینس پلان و ارائه درخواست داده است. ارسال این درخواست ۳۵۰۰ دلار هزینه دارد و همراه آن باید مدارک زیر ضمیمه شوند:

  • پاسپورت معتبر
  • مجوز کار (در صورت امکان)
  • گزارش ارزیابی طرح کسب ‌و کار
  • کپی  ECA(مرتبط با تأیید مدارک تحصیلی بر اساس سیستم آموزشی کانادا)
  • هرگونه مجوز، ثبت‌نام، مدارک و گواهی‌های موردنیاز برای اشتغال در آلبرتا
  • مدارک نشان‌دهنده مالکیت، مدیریت و انکوباتور کسب ‌و کار پیشنهادی

مرحله چهارم، امضای قرارداد عملکرد تجاری (BPA)

در این مرحله تمامی مدارک شما به‌عنوان کارآفرین بررسی و ارزیابی می‌شود تا یک توافق‌نامه تجاری بر اساس مدارکی که ارائه دادید، تنظیم شده و برایتان ارسال شود. زمانی که این توافق‌نامه را که در حکم یک توافق حقوقی بین شما و استان آلبرتا است، دریافت کردید، باید بلافاصله آن را امضا کرده و ارسال کنید تا شرایط شروع کار را برایتان آماده کنند.

توافق‌نامه تجاری معمولاً شامل اطلاعات زیر است:

  • مدت‌زمان قرارداد
  • صنعت مرتبط با کسب ‌و کار شما
  • فهرستی از اطلاعات مربوط به برنامه تجاری

مرحله پنجم، راه‌اندازی کسب ‌و کار در آلبرتا

به‌ محض دریافت نامه تأیید درخواست تجاری و مجوز کار می‌توانید به کانادا بروید و طبق ضوابط  BPA کسب‌ و کار خود را راه‌اندازی کنید.

در این شرایط زمانی اقامت دائم را دریافت خواهید کرد که حداقل ۱۲ ماه کسب ‌و کار پیشنهادی خودتان را با موفقیت و درآمد قابل‌ قبول اداره کرده باشید.

مرحله ششم، دریافت نامینیشن  AINP

در نهایت، گزارش نهایی از عملکرد کسب‌ و کارتان به همراه مدارک لازم برای نامینیشن AINP ارسال خواهند شد. بعد از دریافت نامینیشن، درخواست شما برای دریافت اقامت دائم خود و وابستگانتان به دولت فدرال کانادا ارسال خواهد شد.

هنگامی که نامینیشن را دریافت کردید، باید چند مسئله را در نظر بگیرید:

  • باید در مدت ۶ ماه برای اقامت دائم اقدام کنید.
  • باید ۶ ماه پس از نامینیشن، گزارش پیشرفت کار خود را به AINP ارائه دهید. برای ارسال این گزارش ۲ هفته فرصت خواهید داشت.
  • باید AINP و دولت فدرال را در مورد هرگونه تغییر در شرایط شخصی خود آگاه کنید.
  • تا وقتی که درخواست شما برای اقامت دائم در حال انجام است، باید وضعیت خود را از لحاظ زندگی و کار در آلبرتا حفظ کنید، یعنی بهتر است که در طی این مدت کار و محل زندگی خود را ترک نکنید.

بیشتر بخوانید: نگاهی به مراحل اخذ شهروندی کانادا و مزایای آن

معیارهای صلاحیت ارزیابی کسب ‌و کارها

تا اینجا با کلیات مسیر، روند صدور ویزا و تبدیل آن به اقامت دائم آشنا شدیم. حالا به نکته مهمی می‌رسیم که نباید از آن غافل شویم و آن معیارهای ارزیابی صلاحیت و موفقیت یک کسب ‌و کار است.

از نظر دولت کانادا و استان آلبرتا، یک کسب ‌و کار موفق چه معیارهایی دارد؟!

اولین معیار موفقیت کسب ‌و کار استارتاپی در کانادا، کسب سود از درآمد فعال است که باید از طریق فروش کالا یا خدمات به دست آید.

کسب‌ و کار پیشنهادی باید مطابق با هرگونه الزامات قانونی و نظارتی فدرال، استانی یا شهرداری قابل ‌اجرا باشد و با الزامات تجارت در آلبرتا مطابقت داشته باشد.

بیزینس پلن یا ارائه مطلب باید نشان دهد که کسب ‌و کار پیشنهادی در ارتباط با یکی از بخش‌های:

  • فناوری و تکنولوژی
  • هوافضا
  • خدمات مالی و فایننس
  • انرژی
  • کشاورزی
  • توریسم و جهانگردی
  • علوم زندگی
  • داروسازی

باشد.  در ضمن کسب‌ و کار پیشنهادی در آلبرتا باید حتماً دارای یک مکان فیزیکی مشابه شرکت باشد.

کسب ‌و کارهای غیر واجد شرایط هم که با اقامت دائم آن‌ها موافقت نخواهد شد، به شرح زیر است:

  • هر کسب ‌و کاری که مغایر قانون و مقررات حفاظت از مهاجرین و پناهندگان باشد.
  • کسب‌ و کارهایی که مانند کارگزاری بیمه سرمایه‌گذاری منفعل داشته یا فاقد مدیریت فعال هستند.
  • کسب‌ و کارهایی مانند مشاغل مربوط به خرید و فروش کالاهای مستعمل، نقدکردن چک و… که فاقد مؤلفه اقتصادی ارزش‌ افزوده هستند.
  • مشاغل پروژه‌ای یا فصلی
  • مشاغل خانگی
  • کسب ‌و کارهایی که در تولید، توزیع یا فروش محصولات یا خدمات غیراخلاقی مشارکت دارند
  • هر نوع کسب ‌و کاری که باعث بدنامی AAIP و دولت آلبرتا شود

بیشتر بخوانید: ۱۸ مورد از بهترین مزایای مهاجرت به کانادا

سخن پایانی

برنامه ویزای استارتاپ کانادا بهترین راه برای راه‌اندازی، مدیریت و داشتن یک کسب ‌و کار در کانادا است که منجر به اخذ اقامت دائم این کشور می‌شود و البته هر مرحله از فرایند اخذ ویزای استارتاپ آلبرتا به الزامات و مدارک خاصی نیاز دارد که در این مقاله درباره آنها صبحت کردیم.

کمک‌گرفتن از مشاورین متخصص و خبره شرکت کنکاش، می‌تواند شما را در  تحقق‌ بخشیدن به رؤیاهای شغلی و حرفه‌ای‌تان در کشور پیشرفته‌ای مثل کانادا یاری برساند. برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه استارتاپ ویزای کانادا استان آلبرتا با مشاوران کنکاش تماس حاصل فرمایید.

3 دیدگاه‌ها

  • بنده استارتاپي دارم که به محصول و درامد ارزي رسيده . و تصميم به گرفتن ويزاي استارتاپ کانادا دارم. از اونجايي که تو هر پرونده استارتاپي تا 5 نفر ميتونن ويزا بگيرن. دنبال شخصي هستم که پويا و علاقه مند به مهاجرت باشه و تو فرايند عمليات کمکم کنه. از یک انکواتور هم پذیریش اولیه گرفتم. و هفته آینده وقت مصاحبه دارم ممنون ميشم اگر شخصي رو با اين مشخصات ميشناسيد، معرفي بفرمايييد Hadi.Aali.57@gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *