دومینیکا کجاست

4.5/5 - (17 امتیاز)

دومینیکا جزیره‌ای کوچک در دریای کارائیب بین مارتینیک و گوادلوپ است که توانسته در سال ۲۰۲۲ بازهم به‌عنوان بهترین کشور برای دریافت پاسپورت از طریق سرمایه‌گذاری مطمئن و البته پرسود انتخاب شود.

این انتخاب نشان می‌دهد دومینیکا نه‌تنها در حال حاضر یکی از مطمئن‌ترین کشورهای جهان برای سرمایه‌گذاری است، بلکه در آینده هم به یکی از بهترین کشورهای حوزه کارائیب در حوزه تجارت و البته توریسم تبدیل خواهد شد.

دومینیکا یکی از کشورهای مشترک‌المنافع در حوزه دریای کارائیب است که با چشم‌انداز کوهستان و سواحل بی‌نظیرش در صنعت گردشگری به بهشت کارائیب معروف شده است.

این جزیره زیبا در سال‌های اخیر توانسته به درآمد خوبی از گردشگری برسد و مقصد محبوب بسیاری از جهانگردان شود. تعداد زیادی از افراد مشهور جهان، ثروتمندان و حتی سیاست‌مداران در این جزیره صاحب ویلا هستند و دومینیکا را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اند.

خوشبختانه متقاضیان ایرانی هم می‌توانند در مسیری کاملاً قانونی وارد فرایند سرمایه‌گذاری در دومینیکا شده و از این طریق برای پاسپورت مادام‌العمر و شهروندی دائم این کشور درخواست دهند.

به همین بهانه تصمیم گرفتیم تا بیشتر با دومینیکا آشنا شده و درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری ویژه این جزیره برای متقاضیان ایرانی صحبت کنیم. برای اطلاعات بیشتر و آشنایی بیشتر با دومینیکا در ادامه با ما همراه شوید.

آشنایی با کشور مشترک‌المنافع دومینیکا

در ابتدای بحث بیایید کمی با موقعیت این جزیره کوچک آشنا شویم که ۷۵۱ مترمربع مساحت دارد و جمعیت فعلی آن ۷۱،۹۴۶ نفر است.

دومینیکا دهمین کشور کم‌جمعیت جهان است که سواحل زیبا، آب‌وهوای معتدل، بهترین هتل‌ها و رستوران‌های بین‌المللی، امکانات رفاهی و انواع بازی‌های دریایی، کنسرت‌ها و فستیوال‌های مختلف همگی باعث شده‌اند تا دومینیکا بعد استقلال از بریتانیا به کشوری مستقل و قدرتمند در عرصه توریسم و مقصد موردعلاقه سرمایه‌گذاران تبدیل شود.

زبان رسمی و دین رایج در دومینیکا

مردم دومینیکا از زبان کریول دومینیکن (که از فرانسوی گرفته شده) و پاتوی فرانسوی برای صحبت بین خود استفاده می‌کنند، اما زبان رسمی این کشور انگلیسی است که یکی از مزیت‎های این کشور برای افراد خارجی محسوب می‌شود.

 بیش از ۹۰ درصد مردم دومینیکا مسیحی هستند، اما در این کشور آزادی مذهب وجود دارد و افراد می‌توانند دین خود را انتخاب کنند.

روسو پایتخت دومینیکا

پایتخت دومینیکا شهر روسو است که در سواحل غربی این کشور قرار دارد. این شهر بزرگ‌ترین شهر دومینیکا است که حدوداً ۲۰ درصد از جمعیت کل دومینیکا را در خود جای داده است و توسط دریای کارائیب، رودخانه روسو و کوه مورن بروس احاطه شده است.

معماری فرانسوی قرن هجدهم، کلیساها، بندر تجاری، دانشگاه‌ها و اقامتگاه ریاست‌جمهوری از جاذبه‌ها و دیدنی‌های این شهر هستند.

واحد پول دومینیکا

واحد پول رسمی در کشور دومینیکا، دلار کارائیب شرقی است که توسط ۸ کشور حوزه کارائیب شرقی استفاده می‌شود.

جالب است بدانید به دلیل اینکه دومینیکا عضوی از کشورهای مشترک‌المنافع است و زمانی از مستعمرات بریتانیا بود، همه اسکناس‌ها و سکه‌ها دارای تصویر ملکه الیزابت دوم هستند و حالا با فوت ملکه باید منتظر چاپ پول‌های جدید با تصویر شاه چارلز باشند.

صنایع اصلی دومینیکا

کشاورزی، گردشگری و تولید صنایع ۳ صنعت اصلی دومینیکا هستند. بیش از ۲۰ درصد زمین‌های جزیره قابل‌کشت و تحت کشت هستند. موز سنتی‎ترین محصولی است که توسط کشاورزان دومینیکا در حجم بالا تولید و سپس به کشورهای دیگر صادر می‌شود؛ اما در سال‌های اخیر تولید میوه‌های دیگر، سبزی‌ها و قهوه هم موردتوجه قرار گرفته است.

کشور دومینیکا در بخش گردشگری رشد ثابتی دارد و سالانه حدود ۲۰۰،۰۰۰ گردشگر را به خود جذب می‌کند. همین مسئله باعث شده تا توسعه زیرساخت‌های گردشگری یعنی تأسیس انواع هتل‌های زنجیره‌ای مانند هتل هیلتون، راه‌اندازی انواع رستوران‌ها، کلوب‌های مختلف و سایر امکانات تفریحی در رأس کار اقتصادی جزیره قرار بگیرد تا دومینیکا هم مانند جزایر قناری و هاوایی به پاتوق سفرهای رویایی ثروتمندان تبدیل شود.

بیشتر مردم جزیره تا سال‌های قبل مشغول کشاورزی بودند و هنوز هم بخشی از درآمد کشور از همین طریق است.

تعدادی زیادی دیگری هم مشغول کارهای دولتی بودند که با روند روبه‌رشد سرمایه‌گذاری و ورود تجار بزرگ به دومینیکا شرایطشان کمی تغییر کرد.

حالا با حضور شرکت‌ها و هلدینگ‌های بین‌المللی و مطرح تعداد زیادی از مردم در بخش خصوصی فعال هستند و یا مشغول تجارت، صادرات و واردات شده‌اند.

به دلیل زیبایی‌های طبیعی باورنکردنی به دومینیکا لقب جزیره طبیعت کارائیب داده‌اند. تقریباً کل کشور بافتی جنگلی در کنار خط ساحلی دارد.

سفر به این کشور به شما این فرصت را می‌دهد که بتوانید از جنگل‌‌های بارانی ثبت شده در یونسکو، آبشارهای شگفت‌انگیز و حیواناتی مانند طوطی‌ها، ایگواناها و پروانه‌های کمیاب دیدن کنید.

از طرف دیگر، کوهستانی بودن دومینیکا آن را به محیطی مناسب برای پیاده‌روی و کوهنوردی تبدیل کرده تا این کشور برای گذران تعطیلات تابستانی، تعطیلات سال نو میلادی، ماه عسل و سفرهای دوستانه یکی از بهترین انتخاب‌های پیش روی مسافران و جهانگردان باشد.

آب‌‌وهوای دومینیکا

پیش از صحبت درباره دولت دومینیکا و معرفی روش‌های اخذ پاسپورت و شهروندی می‌خواهیم اشاره‌ای به آب‌‌ و هوای دومینیکا داشته باشیم.

دومینیکا در کل آب‌وهوای معتدل و خوشایندی دارد ولی مانند تمام مناطق ساحلی، میزان رطوبت هوا به‌خصوص در تابستان زیاد است و می‌تواند برای برخی از گردشگران خوشایند نباشد.

به همین خاطر بهترین زمان سفر به این کشور زیبا پاییز و زمستان از دسامبر تا مارس (آذر تا فروردین) یعنی تعطیلات سال نو میلادی و تعطیلات نوروز خودمان است.

نگاهی به حکومت دومینیکا و وضعیت کلی کشور

دومینیکا در ۳ نوامبر ۱۹۷۸ از بریتانیا اعلام استقلال کرد و به یک جمهوری مستقل در کشورهای مشترک‌المنافع تبدیل شد. هرسال در روز استقلال دومینیکا جشن‌های سراسری و بزرگی شامل جشنواره موسیقی، بازارهای فرهنگی و مسابقات مختلف در کشور برگزار می‌شود که توانسته به یک جاذبه توریستی هم تبدیل شود.

گردشگران بسیاری برای تماشای این مسابقات چند روزی را به دومینیکا سفر می‌کنند و باقی روزها را با گردش در طبیعت و استراحت کنار ساحل می‌گذرانند.

شعار مردم جزیره پس از خدا، زمین است که به شخصیت ملی دوستدار محیط‌زیست دومینیکا برمی‌گردد. این عبارت در ترانه‌ای قدیمی به‌کاررفته است و زمانی که وزیر امور خارجه در سال ۱۹۶۰ به دنبال شعاری برای کشور بود، توسط یک تاریخ‌دان پیشنهاد و سپس پذیرفته شد.

جزیره زیبایی، جزیره شکوه سرود ملی دومینیکا است که در سال ۱۹۶۷ معرفی شد. شعر این سرود توسط ویلفرد اسکار مورگان و آهنگ‌سازی آن توسط لموئل مکفرسون کریستین انجام شد.

دومینیکا یک جمهوری دموکراتیک پارلمانی است که قوه مجریه آن از رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر تشکیل می‌شود. رؤسای جمهور برای یک دوره ۵ساله توسط پارلمان (مجلس) انتخاب می‌شوند و نخست وزیران باتوجه‌به فردی که حزب را رهبری می‌کند انتخاب می‌شوند.

رئیس‌جمهور اعضای پارلمان را با مشورت نخست‌وزیر انتخاب می‌کند. مجلس از ۳۰ عضو (به‌علاوه سخنران و دادستان کل) تشکیل می‌شود که ۲۱ نفر با رأی‌گیری و ۹ نفر توسط رئیس‌جمهور انتخاب می‌شوند.

دومینیکا دو حزب دارد، حزب کارگر و حزب متحد کارگران و انتخابات هر ۵ سال یکبار به‌صورت عمومی و با حق رأی بزرگسالان انجام می‌شود.

سیستم حقوقی دومینیکا مانند دو سوم حوزه‌های قضایی جهان بر اساس حقوق عمومی انگلیسی است. سلسله‌مراتب دادگاه‌های کشور عبارت‌اند از: دادگاه عالی، دادگاه استیناف و دادگاه استیناف شورای خصوصی.

حق زندگی، آزادی شخصی و آزادی بیان از قوانینی هستند که قوانین دیگر در دومینیکا باید حتماً از آنها پیروی کنند.

فرودگاه اصلی دومینیکا، حلقه ارتباطی با دنیا

فرودگاه داگلاس چارلز که قبلاً به‌عنوان فرودگاه ملویل‌هال شناخته می‌شد، بزرگ‌ترین فرودگاه دومینیکا از بین دو فرودگاه این کشور است.

نام فرودگاه دیگر، کنفیلد است. فرودگاه داگلاس چارلز هواپیماهای مسافربری و باربری را از کارائیب به مقاصد دیگر ارسال می‌کند و حلقه اتصال جزیره با سایر کشورها برای ورود و خروج گردشگران و سرمایه‌داران است.

برنامه اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا

با این مقدمه احتمالاً درباره دومینیکا یک تصویر کلی دارید و حالا وقتش شده که با شرایط اخذ پاسپورت این کشور آشنا شوید. با توجه به روند غیرحضوری اخذ پاسپورت دومینیکا، شما و اعضای خانواده نیازی به سفر به دومینیکا ندارید و این فرایند را می‌توانید از طریق وکلا و نمایندگان رسمی دولت پیگیری کنید.

از آن طرف، اعتبار پاسپورت دومینیکا و امنیت اقتصادی جزیره باعث شده تا این برنامه یکی از بهترین برنامه‎های پیش روی متقاضیان ایرانی برای سرمایه‌گذاری باشد که در ادامه مفصل به معرفی آن پرداختیم.

دومینیکا دارای یک برنامه منسجم برای اخذ شهروندی و پاسپورت است که برای اولین‌بار در سال ۱۹۹۳ معرفی شد و در مقایسه با کانادا یا کشورهای اروپایی یکی از سریع‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین برنامه‌های اخذ تابعیت و پاسپورت دوم است.

هدف این برنامه تزریق سرمایه به داخل کشور برای گسترش و بهبود شرایط اقتصادی دومینیکا است. به همین منظور، دولت دومینیکا ۲ گزینه کمک بلاعوض به دولت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تأیید شده دولت مانند پروژه هتل هیلتون را برای دریافت این پاسپورت معرفی کرده است:

بر خلاف بقیه برنامه‌های اخذ تابعیت، در این برنامه شرط حضور وجود ندارد، به این معنی که سرمایه‌گذاران حتی یک روز هم نیاز نیست در دومینیکا حضور داشته باشند و می‌تواند از طریق نمایندگان رسمی دولت این برنامه را پیگیری کنند.

به این ترتیب در قدم اول نیازی به مکاتبه با دولت ندارید باید حتماً با ایجنت‌های رسمی دولت درباره شروع پرونده، تکمیل مدارک و انتقال سرمایه صحبت کنید.

در ضمن متقاضیان برنامه سرمایه‌گذاری دومینیکا باید حداقل ۱۸ سال داشته و بدون سابقه کیفری باشند، همچنین لازم است که منشأ ثروت و سرمایه‌شان را نیز مشخص کنند.

در روش اول که ۱۰۰ هزار دلار کمک بلاعوض به دولت است، این هزینه توسط دولت برای توسعه زیرساخت‌هایش استفاده می‌شود؛ ولی در روش دوم بحث سرمایه‌گذاری و سهام‌داری است، یعنی شما با پرداخت مبلغ ۲۲۰ هزار دلار آمریکا می‌توانید وارد سرمایه‌گذاری در یکی از پروژه‌های مورد تأیید دولت شوید.

پروژه هتل هیلتون که در فاز پایانی است، در حال حاضر به‌عنوان یکی از پرسودترین پروژه‌های دولت شناخته می‌شود که در قسمت بعد درباره‌اش صحبت می‌کنیم.

سرمایه‌گذاری در پروژه بزرگ هتل هیلتون

حتماً تا الان حداقل یک‌بار اسم هتل‌های زنجیره‌ای هیلتون به گوشتان خورده است. این مجموعه در حال ساخت پروژه‌ای با نام Tranquility Beach در دومینیکا است که یکی از پروژه‌های تأیید شده دولت دومینیکا برای اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا است.

هتل هیلتون دومینیکا از دو سمت به دریا دسترسی دارد و شامل سالن بدنسازی، اسپا و ماساژ، مرکز سلامتی، استخر، فروشگاه و… است. با سرمایه‌گذاری در این پروژه علاوه بر اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا، سهام‌دار این مجموعه بزرگ شده، کارت عضویت طلایی هتل هیلتون را دریافت کرده و می‌توانید از ۴۶۰۰ شعبه هتل هیلتون در سراسر جهان خدمات ویژه دریافت کنید.

بعد از اتمام و بهره‌برداری پروژه، سود سهام هم به سرمایه‌گذاران داده می‌شود.

چرا دومینیکا را انتخاب کنیم؟

خب با این اطلاعات کلی درباره دومینیکا احتمالاً کمی درباره موقعیت‌های تجاری و بیزینسی این کشور برای یک سرمایه‌گذاری موفق و سودمند کنجکاو شدید و می‌خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید تا از انتخابتان مطمئن شوید.

اول از همه خوب است بدانید که اعتبار پاسپورت دومینیکا مدیون توجه ویژه دولت به جذب سرمایه‌گذار است.

در واقع، دولت برای جلوگیری از هرگونه پول‌شویی و موارد مشابه به هیچ درخواست انفرادی از سمت سرمایه‌گذار پاسخ نداده و فقط پرونده‌هایی را قبول می‌کند که ایجنت‌های مورد تأیید مانند شرکت کنکاش به دستش رسانده باشند.

علاوه بر این، اعتبار پاسپورت دومینیکا این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا بدون ویزا بتوانید به بیش از ۱۴۴ کشور جهان از جمله تمامی کشورهای حوزه شنگن، بریتانیا و چین سفر کنید. از طرف دیگر این فرصت را دارید تا برای ویزای توریستی ۱۰ساله کانادا یا آمریکا درخواست دهید.

از لحاظ مالی هم باید به موقعیت دومینیکا به‌عنوان یک کشور محبوب برای سرمایه‌گذاران اشاره کرد. با حضور بزرگ‌ترین تجار و شرکت‌ها در این جزیره شما می‌توانید به سود مناسبی از سرمایه‌گذاری‌تان برسید که تضمین آینده خود و فرزندانتان باشد.

دومینیکا در سال ۲۰۲۲ برای ششمین بار به‌عنوان مطمئن‌ترین کشور برای دریافت شهروندی اقتصادی انتخاب شد که در کنار آن باید به سخت‌گیری دولت در امر اعطای پاسپورت هم اشاره کرد.

به این ترتیب، دولت این کشور برای حفظ امنیت مردم و حفظ اعتبار پاسپورتش حاضر به اعطای پاسپورت به هر قیمتی نیست و تمام مسیر سرمایه‌گذاری و صدور پاسپورت را با کمک ایجنت‌ها و نمایندگان رسمی‌اش با دقت بالایی دنبال می‌کند.

در آخر هم باید به این نکته اشاره کرد که بر خلاف کانادا و کشورهای اروپایی که روندی چندساله برای صدور پاسپورت دارند، مسیر اخذ پاسپورت دومینیکا سریع، ساده و بدون چالش است و در کمتر از یک سال به نتیجه قطعی می‌رسد.

در نتیجه در زمان، انرژی و هزینه شما صرفه‌جویی خواهد شد. این روش نیازی به ارائه مدرک زبان، ارائه مدارک دانشگاهی و … ندارد و تقریباً یک برنامه مطمئن و قطعی است.

‌فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری

احتمالاً تا اینجا مشتاق سرمایه‌گذاری در دومینیکا شده‌اید؛ ولی هنوز درباره میزان و احتمال موفقیت پرونده خودتان بر اساس شرایطی که دارید، مطمئن نیستید.

به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم با تیم مهاجرتی کنکاش که تنها نماینده فروش سهام هتل هیلتون دومینیکا در ایران است،

یک جلسه مشاوره رایگان داشته باشید و در این باره بیشتر صحبت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای آینده خود و خانواده بگیرید. منتظر تماستان هستیم. در ادامه هم می‌توانید جواب برخی از سؤالات پرتکرار را پیدا کنید.

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *