دومینیکا کجاست

4.5/5 - (26 امتیاز)

دومینیکا جزیره‌ای بسیار زیبا در شرق دریای کارئیب است. این کشور، سال‌هاست که برنامه اعطای شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری را اجرا می‌کند و طبق برآورد مجله تخصصی فایننشیال تایمز، بهترین و مناسب‌ترین برنامه CBI را ارائه می‌دهد چرا که با هزینه و شرایطی حداقلی، پاسپورتی را به متقاضیان و خانواده‌هایشان اهدا می‌کند که آزادی سفر بدون ویزا را به بیش از ۱۴۱ کشور جهان فراهم می‌کند؛

کشورهایی مثل کشورهای حوزه شنگن، استرالیا، سنگاپور، هنگ کنگ و… همین طور با پاسپورت دومینیکا دریافت ویزای کشورهایی نظیر آمریکا نیز بسیار تسهیل می‌شود.

آزادی تجارت، بازگشایی حساب بانکی در بهترین بانک‌های جهان، امکان زندگی در کشوری زیبا و خوش‌آب و هوا که مقصد تعطیلات و بازنشستگی آمریکایی‌هاست و… برخی از دیگر مزایای دریافت پاسپورت دومینیکا است.

با کنکاش، نماینده رسمی دولت دومینیکا همراه باشید تا همه چیز را درباره این کشور با هم بررسی کنیم:

حقایق دومینیکا

مساحت۷۵۱ کیلومتر مربع
پایتختروسو
جمعیتتقریبا ۷۲ هزار نفر
زبان رسمیانگلیسی
پول رایجدلار کارائیب شرقی (EC$)
دمای متوسط سالانه۲۷ درجه سانتیگراد
ماه های محبوب گردشگریژانویه تا می

موقعیت جغرافیایی دومینیکا

دومینیکا جدیدترین جزیره در حوزه آنتیل‌های کوچک‌تر است. دانشمندان بر این باورند که این جزیره حدود ۲۶ میلیون سال پیش تشکیل شد،‌ یعنی آخرین دوره از دوران پالئوژن. سایر جزایر کارائیب زودتر از این تشکیل شده بودند.

جزیره دومینیکا یک منشا آتش فشانی است و ۹ مورد از ۱۶ آتش‌فشان های کارائیب در دومینیکا واقع شده‌اند. معروف‌ترین آتش فشان دیابلوتین نام دارد و در ارتفاع ۱۴۴۷ متری از سطح دریا واقع شده است.

گوادلوپ و مارتینیک نزدیک‌ترین کشورها به دومینیکا هستند. این جزیره در فاصله ۴۱۴۱ کیلومتری از ایالات متحده آمریکا واقع شده است.

دومینیکا اغلب با جمهوری دومینیکن اشتباه گرفته می شود، که در کارائیب شمالی واقع است و برنامه اعطای شهروندی ارائه نمی‌دهد اما دومینیکا در شرق دریای کارائیب است و بهترین برنامه اعطای شهروندی را دارد.

روسو پایتخت دومینکا است و مرکز فرهنگی این کشور و بزرگ‌ترین شهر با جمعیت ۱۵ هزار نفر به شمار می آید. روسو در ساحل جنوب غربی جزیره قرار دارد و با دریای کارائیب، رودخانه روسو و بیشه‌های گرمسیری در کوه‌های مورن بروس احاطه شده است.

آشنایی با دومینیکا، بهترین مقصد سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت

سفر به دومینیکا

شما می‌توانید از طریق هواپیما یا کشتی به دومینیکا سفر کنید. کشتی‌ها از اروپا و آمریکا رهسپار دومینیکا می‌شوند. همچنین پروازهای مستقیمی از انگلستان، ایالات متحده، کانادا و کشورهای حوزه کارائیب به این کشور وجود دارند. روسو ۴ ساعت عقب‌تر از ساعت جهانی گرینویچ در لندن است.

قیمت بلیط هواپیما به فصل سفر و تعداد ترانسفرها بستگی دارد.

کشتی‌ها از آمریکا و اروپا به مقصد دومینیکا به حرکت در می‌آیند. مدت زمان این سفر به مسیر بستگی دارد و ممکن است از یک روز تا شش ماه به طول انجامد. قیمت بلیط‌ها از ۳۰۰ دلار برای هر شب آغاز می‌شود.

بندر روسو، پایتخت دومینیکا همه نوع کشتی را می‌پذیرد: از قایق‌های کوچک گرفته تا کشتی‌های تفریحی بزرگ.

مناظر دیدنی دومینیکا

جاذبه اصلی دومینیکا طبیعت است: کوه‌های آتش‌فشانی، آبشارها، خلیج‌ها، سواحل، جنگل‌های گرمسیری، چشمه‌های آب گرم و دریاچه‌ها.

جاذبه‌های گردشگری

آبشار ترافالگار، بزرگ‌ترین آبشار در دومینیکاست. این آبشار حدود ۲۰ دقیقه با ماشین از روسو فاصله دارد. گردشگران و مردم محلی از این آبشار دیدن می‌کنند تا از صخره‌ها به درون آب‌های سرد بپرند و در آب گرم‌های دامنه کوه استراحت کنند. چشمه‌های زمین گرمایی در کوه‌ها و آبشارهای تمام مناطق این جزیره پیدا می‌شوند.

پارک ملی مورن ترویس پیتون دارای مناظر مشهور زیادی است: آبشار میدلهام، دریاچه امرالد یا زمرد و دریاچه بویلینگ، دومین دریاچه در جهان از نظر بزرگی. آتش‌فشان‌ها شامل مورد ترویس پیتون، دیابلوتین، مورن میکوترین و مورن لوس ریسورس گردشگران را از سراسر جهان به این کشور جذب می‌کند.

ساختمان‌های استعماری بریتانیایی باقیمانده از قرن ۱۷ام و ۱۸ام در روسو حفاظت شده‌اند. این شهر دارای یک باغ گیاه‌شناسی، یک موزه هنری، یک موزه ملی و بازار خرچنگ است.

در موزه دومینیکا، گردشگران می‌توانند نمایش‌هایی از اقتصاد، فرهنگ و تاریخ کشور را مشاهده کنند. مجموعه‌ای از گیاهان گرمسیری در باغ‌های گیاه شناسی وجود دارد و بازدیدکنندگان به آواز پرندگانی که تنها در منطقه کارائیب زندگی می‌کنند، گوش می‌دهند.

قلعه قدیمی بریتانیایی برای بازدید عموم در شهر پورتموث باز است. در خلیج شمال شرقی جزیره، بازدیدکنندگان می‌توانند در روستای ماهیگیری کالیناگو قدم بزنند، این شهر از ابتدا با هدف جذب گردشگران به وجود آمد.

جشنواره‌ها و سرگرمی

موسیقی و رقص بخش مهمی از فرهنگ دومینیکا هستند. در ماه نوامبر، روز استقلال، به مدت یک هفته جشنواره‌ای از آهنگ‌ها و رقص سنتی برگزار می‌شود. این جشنواره میزبان ستاره‌های بین‌المللی و گروه‌های محلی مانند فرانکی وینسنت، اوفلیا ماری و گروه کریمی است.

در سال ۲۰۱۰، شهروندان دومینیکا یک جشنواره ادبی سالانه را آغاز کردند که در آن نویسندگان محلی داستان‌ها و اشعار خود را می‌خوانند، گروه‌های موسیقی اجرا می‌کنند و فیلم‌های مستند به نمایش گذاشته می‌شوند.

جشنواره‌های شیرجه نیز در دومینیکا برگزار می شود و همه می‌توانند در آن شرکت کنند.

گردشگران پزشکی به روستای کوچک ووتن ویون واقع در جنوب جزیره سفر می‌کنند. این روستا دارای مراکز اسپا و هتل‌های متعددی با استخرهای شناست. بازدیدکنندگان در مراکز اسپا توسط پزشک معاینه می‌شوند و می‌توانند درمان‌های پزشکی مختلف را رزرو کنند: به عنوان مثال، بازدید از یک غار نمک و حمام مواد معدنی یا سولفور.

برای گردشگرانی که به دنبال لذت بردن از مناظر طبیعی و زیبای دومینیکا هستند، مسیرهای کوهنوردی در سراسر جزیره وجود دارد. اولین مسیر، مسیر ملی waitukubuli  نام دارد که در سال ۲۰۱۱ آماده بهره‌برداری شد. این مسیر ۱۸۳ کیلومتر طول دارد و در تمام جزیره کشیده شده است. جنگل‌های بارانی سرسبز، تپه‌هایی با آبشارهای زیبا و روستاهای خلیجی همگی بر سر راه این مسیر قرار دارند.

ساحل شامپاین یکی از سواحل دومینیکاست که در تمام منطقه مشهور است و به خاطر وجود حباب‌های گازی که آتش‌فشانی‌ها کف دریا تولید می‌کنند به این نام خوانده می‌شود. آب این ساحل، به دلیل چشمه‌های آب گرم زیر آن، گرم‌تر از جاهای دیگر است.

فرهنگ غذایی دومینیکا

غذا در دومینیکا متنوع است. مردم محلی حبوبات، برنج، سیب زمینی و سبزیجات ریشه‌ای گرمسیری پرورش می‌دهند. کافه‌ها و رستوران‌ها در دومینیکا صدف تازه و ماهی پخته، خورش گوشت، سوپ با سبزیجات محلی و موز سرخ شده سرو می‌کنند. برای مردم محلی، کاساوا جایگزین غلات است: آن‌ها نان و شیرینی را با کاساوا می‌پزند.

آشنایی با دومینیکا، بهترین مقصد سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت

تعطیلات در دومینیکا

فصل تعطیلات

لذت‌بخش‌ترین ماه‌ها برای تعطیلات در دومینیکا از ژانویه تا می است، یعنی وقتی فصل بارندگی آغاز می‌شود. در این دوره زمانی، هوا گرم نیست و بارندگی‌های گاه به گاه طراوت‌بخش است.

مسکن

گردشگران در هتل‌های محلی، آپارتمان‌ها و ویلاها اتاق اجاره می‌کنند. متوسط هزینه ماهانه اجاره یک آپارتمان یک اتاقه به شهر محل اقامت بستگی دارد و حدود ۲۳۶ دلار است. قیمت‌های اجاره در روسو، پایتخت دومینیکا، دو برابر بیشتر از این مقدار است.

هزینه زندگی در دومینیکا

در این کشور هزینه زندگی نسبتا پایین است: به عنوان مثال، هزینه خواربار در فروشگاه‌های محلی ۵۰ تا ۶۵ درصد کمتر از ایالات متحده است. شام برای دو نفر در رستوران ۴۵ دلار هزینه خواهد داشت.

هزینه خواربار در فروشگاه‌های دومینیکا (دسامبر ۲۰۲۳):

  • نان ۵۰۰ گرمی: ۱.۹ دلار
  • شیر یک لیتری: ۲.۵ دلار
  • پنیر محلی: کیلویی ۷.۹ دلار
  • ۱۲ عدد تخم مرغ: ۴.۱ دلار
  • فیله مرغ: کیلویی ۴.۶ دلار
  • سیب یک کیلو: ۸.۳ دلار
  • موز یک کیلو: ۳ دلار
  • سیب زمینی یک کیلو: ۴ دلار

عضویت ماهانه در مرکز تناسب اندام ۶۳ دلار هزینه خواهد داشت، اجاره یک زمین تنیس ۳۷ دلار و بلیط فیلم ۹.۲ دلار هزینه خواهد داشت.

زیرساخت‌ها در دومینیکا

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، زیرساخت‌ها در دومینیکا پیشرفته است و به دلیل جذب سرمایه خارجی برای بهبود کیفیت زندگی در دومینیکا، روز به روز این زیرساخت‌ها پیشرفته‌تر می‌شود. دو فرودگاه در نزدیکی روسو وجود دارند. فرودگاه‌های کین فیلد و داگلاس چارلز. پروازهایی از مقصد کارائیب، آمریکا، اروپا، آسیا و کشورهای همسایه در این دو فرودگاه فرود می‌آیند.

شهرها و روستاهای دومینیکا ازطریق جاده اصلی که در امتداد خط ساحلی کشیده شده است، به هم مرتبط هستند. جاده‌های خاکی بیشتر در مرکز این جزیره دیده می‌شوند.

در بنادر، محل‌هایی برای پارک کشتی‌ها تعبیه شده است. شهروندان دومینیکا از اوایل قرن ۲۱ شروع به ساخت اسکله‌هایی در کنار صخره‌ها کردند. در این مکان‌ها، صاحبان قایق‌ها می‌توانند کشتی‌های خود را تعمیر کرده، سوخت مورد نیاز را خریداری کنند و عوارض بپردازند.

حمل و نقل

مینی‌بوس‌ها بین نقاط پرطرفدار کشور در رفت و آمد هستند. قیمت بلیط این مینی‌بوس‌ها از ۱.۳ دلار آغاز می‌شود. تاکسی نیز در دسترس است و هزینه آن ۲.۳ دلار به ازای هر کیلومتر است.

گردشگران می‌توانند خودرو اجاره کنند و با استفاده از آن در شهر به گشت و گذار بپردازند. برای رانندگی در دومینیکا، باید گواهی محلی داشته باشید که حدود ۱۵ دلار برای شما هزینه خواهد داشت.

کشتی‌های تفریحی از دومینیکا به جزایر کارائیب همسایه مانند مارتینیک، گوادلوپ و مری گالانته در رفت و آمد هستند.

فرودگاه اصلی دومینیکا، حلقه ارتباطی با دنیا

فرودگاه داگلاس چارلز که قبلاً به‌عنوان فرودگاه ملویل‌هال شناخته می‌شد، بزرگ‌ترین فرودگاه دومینیکا از بین دو فرودگاه این کشور است.

نام فرودگاه دیگر، کنفیلد است. فرودگاه داگلاس چارلز هواپیماهای مسافربری و باربری را از کارائیب به مقاصد دیگر ارسال می‌کند و حلقه اتصال جزیره با سایر کشورها برای ورود و خروج گردشگران و سرمایه‌داران است.

املاک در دومینیکا

به خارجی‌ها اجازه داده می‌شود تا در دومینیکا ملک خریداری کنند، ازجمله ویلا، آپارتمان و زمین. طی سال‌های گذشته تقاضای رو به رشدی برای خرید ملک در دومینیکا به وجود آمده است و همین امر موجب افزایش قیمت املاک شده است. یک سرمایه‌گذار خارجی در سال ۲۰۲۱ مبلغ ۷.۱ میلیارد دلار را برای خرید یک ملک مسکونی پرداخت.

سرمایه‌گذاران می‌توانند ازطریق سرمایه‌گذاری در پروژه‌های املاک تاییدشده توسط دولت و شرکت در برنامه‌ شهروندی، پاسپورت این کشور را اخذ کنند. این گزینه‌ها که در سایت دولت معرفی شده‌اند، شامل خرید سهام در پروژه‌های قدرتمند و باشکوهی مانند ساخت هتل هیلتون دومینیکاست.

سهام خریداری شده باید حداقل به مدت ۳ سال در مالکیت سرمایه‌گذار باقی بماند. با این وجود، ملکی که به مدت ۵ سال در مالکیت سرمایه گذار بوده است را می‌توان به یک سرمایه‌گذار دیگر در برنامه‌های اخذ شهروندی فروخت و همین تقاضا برای چنین املاکی را افزایش می‌دهد.

آشنایی با دومینیکا، بهترین مقصد سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت

زندگی در دومینیکا

جمعیت

بیشتر جمعیت دومینیکا نژاد آفریقایی و حدود ۹ درصد آن‌ها نسب ترکیبی اروپایی و بومیان جزیره را دارند. این جزیره از نوادگان بومی‌های کارائیب و ساکنان اروپایی به ارث رسیده است. زبان رسمی این کشور انگلیسی است، اما افراد محلی اغلب به زبان کریول بر مبنای زبان فرانسوی صحبت می‌کنند.

مذهب

حدود ۹۰ درصد از جمعیت این کشور مسیحیان کاتولیک و پروتستان هستند. درصد کمی از مردم دومینیکا از مذاهب یا اعتقادات دیگر پیروی می‌کنند.

مالیات‌ها

ساکنان دومینیکا مالیات بر عایدی سرمایه، ارث و سود سهام نمی‌پردازند.

تحصیل

دومینیکا ۶۳ مدرسه دارد که از بین آن‌ها ۵ مورد خصوصی هستند. سیستم آموزشی دومینیکا چهار مرحله دارد: پیش دبستانی، دبستان، مقطع دوم و مقطع سوم. در مدارس دولتی بچه‌های ۵ تا ۱۶ ساله هیچ هزینه‌ای برای تحصیل خود پرداخت نمی‌کنند. همچنین، مدرسه‌ای برای کودکان ناشنوا و دارای مشکلات تاخیر در رشد وجود دارد.

کالج‌های تربیت معلم مانند شعبه‌ای از دانشگاه وست ایندی در دومینیکا مشغول به فعالیت هستند. محوطه این دانشگاه در روسو واقع شده است. دانشگاه آل سنت کانادا نیز یک مدرسه پزشکی خصوصی هم برای شهروندان دومینیکا و هم برای دانشجویان بین‌المللی افتتاح کرده است.

بسیاری از شهروندان دومینیکا دوره تحصیلات تکمیلی خود را در کوبا، آمریکا، انگلستان و کانادا ثبت نام می‌کنند. دانشجویان دومینیکا در کشور انگلستان از اولویت‌های خاصی برخوردار هستند زیرا دومینیکا جز کشورهای مشترک‌المنافع به حساب می‌آید.

 موسسه اکولوژی دریایی گرمسیری در سال ۱۹۹۹ در دومینیکا تاسیس شد. این موسسه در فاصله ۱۵ کیلومتری از روسو واقع شده است. این موسسه تلاش‌های بسیاری در محافظت از محیط محلی انجام می‌دهد. کارکنان این موسسه داده‌های آب و هوایی را جمع‌آوری کرده و اکوسیستم‌های دریایی در مناطق گرمسیری را بررسی می‌کنند.

برای کمک‌های پزشکی سطح بالا، شهروندان دومینیکا باید به جزایر همسایه مارتینیک و باربادوس سفر کنند. هیچ برنامه بیمه ملی در دومینیکا وجود ندارد و بیشتر افراد باید هزینه‌های درمان را خود بپردازند و دارو نیز با بودجه دولتی حمایت نمی‌شود.

آشنایی با دومینیکا، بهترین مقصد سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت

طبیعت در دومینیکا

آب و هوا

دومینیکا گرم و مرطوب است. فصل بارانی از می آغاز می‌شود و تا انتهای سال ادامه می‌یابد، به طوری که در سپتامبر و اکتبر به اوج خود می‌رسد. طوفان‌ها در پایان تابستان به این جزیره می‌رسند و اغلب موجب صدمات قابل‌توجهی می‌شوند. دمای هوا ثابت است و به ندرت به کمتر از ۲۱ درجه سانتی‌گراد افت می‌کند. میانگین رطوبت هوا ۸۰ درصد است.

طبیعت

در جنگل‌های بارانی دومینیکا، بیشه‌های نخل و مزارع بامبو در همه جا دیده می‌شوند. صدها حیوان در این جزیره زندگی می‌کنند: خفاش‌، ایگوانا، مار بوآ، پوسوم و جوندگان آگوتی. همچنان گونه‌های نادر وزغ‌های whistler نیز وجود دارند، که تنها در جزایر دومینیکا و مانتسرات زندگی می‌کنند.

طبیعت دومینیکا در حالت بکر خود حفاظت شده است و به همین دلیل اغلب «جزیره طبیعت کارائیب» نامیده می‌شود. گردشگران می‌توانند از تماشای گونه‌های نادر گیاهان در پارک‌ها و مناطق محافظت شده، بازدید از آبشارها و شنا در چشمه‌های آب گرم لذت ببرند.

اولین پارک ملی در سال ۱۹۷۵ افتتاح شد و نام بلندترین کوه محلی یعنی مورن ترویس پیتون بر آن نهاده شد. این پارک ملی خانه حدود ۶۰ گونه از پرندگان ازجمله طوطی آمازون امپراتور است که تنها در دومینیکا زندگی می‌کند. تنوعی گسترده‌ای از سوسک‌های کوکویو، کرم‌های شب تاب، سوسک حمام و پشه‌ها در جنگل‌های این جزیره یافت می‌شوند.

انشعاب‌های فرعی رود روسو موجب محبوبیت آبشار ترافالگار شده‌اند که به آن‌ها آبشارهای دوقلو نیز گفته می‌شود. بازدیدکنندگان زیبایی این آبشارها را از روی یک عرشه که با ارکیده‌ها احاطه شده است، تماشا می‌کنند.

حدود ۴۵۰ گونه ماهی نیز در خلیج دومینیکا یافت می‌شود. آب‌های اطراف جزیره مملو از خرچنگ و لاک‌پشت‌های آبی است. باور عمومی این است که جانوران دریایی این منطقه توسط ساکنان بومی و اقیانوس آرام به اینجا آورده شده‌اند، که به ۴ میلیون سال قبل از ظهور تنگه پاناما بازمی‌گردد.

تاریخ دومینیکا

جزیره دومینیکا توسط دریانورد اسپانیایی به نام کریستوفر کلمبوس در روز یکشنبه در تاریخ ۳ نوامبر سال ۱۴۹۳ کشف شد و او جزیره را دومینیکا نامید زیرا به لاتین به معنی یکشنبه است.

حدود ۱۰۰ سال، این جزیره از دید اروپایی‌هایی که به دنبال کشف جزایر کارائیب بودند، پنهان ماند. اگرچه فرانسه در سال ۱۶۳۵ دومینیکا را به عنوان قلمرو خود معرفی کرد، اما ملکیت این جزیره به مدت یک قرن دیگر مورد مناقشه قرار گرفت زیرا اروپایی‌ها شاهد مقاومت زیادی از جانب مردم بومی جزیره بودند.

دومینیکا در سال ۱۷۶۳ بر اساس معاهده صلح پاریس به قانون بریتانیا پیوست. این معاهده یک سال بعد از جنگ هفت ساله که در آن اروپا، هندوستان و آمریکای شمالی درگیر بودند امضا شد. در سال ۱۸۰۵، دومینیکا به طور رسمی به مستعمره بریتانیا تبدیل شد. بریتانیا آفریقایی‌های برده را به این جزیره آورد.

در سال ۱۸۳۴، برده‌داری در کشور از میان برداشته شد، اما حقوق آفریقایی‌ها تا شروع جنگ جهانی اول پایمال می‌شد. بعد از جنگ، دومینیکا به انجمن کشورهای کارائیب پیوست و همچنین قانون بریتانیا بر آن حکم‌فرما بود. در تاریخ ۳ نوامبر سال ۱۹۷۸، دومینیکا استقلال خود را جشن گرفت.

ساختار سیاسی و اقتصادی دومینیکا

دومینیکا یک جمهوری دموکراتیک پارلمانی است. رئیس دولت، رئیس جمهور است که هر پنج سال یک بار توسط پارلمان انتخاب می‌شود. رئیس جمهور نخست وزیر را انتخاب می‌کند که قدرت سیاسی واقعی را در اختیار دارد.

هیئت قانون‌گذاری، پارلمان تک مجلسی است که قدرت قانون‌گذاری دومینیکا را در اختیار دارد. این انجمن چند بار در سال برگزار می‌شود و معمولا بیشتر از شش ماه فاصله بین جلسات آن رخ نمی‌دهد. ۳۰ سناتور برای ورود به پارلمان به همراه یک سخنگو و یک دادستان کل انتخاب می‌شوند.

قوه قضائیه دومینیکا بر اساس قانون مشترک انگلستان است و بخشی از قوه قضائیه کارائیب شرقی به حساب می‌آید. بزرگ‌ترین مرجع در قوه قضائیه شرقی، دادگاه عالی است. چهار دادگاه قضاوت وجود دارد؛ دیوان عالی، دادگاه تجدید نظر و دادگاه تجدید نظر شورای خصوصی در دومینیکا.

ارتباطات بین‌المللی

دومینیکا عضو سازمان‌های بین‌المللی متعددی است:

  • سازمان ملل متحد (UN)
  • سازمان تجارت جهانی (WTO)
  • کشورهای مشترک‌المنافع بریتانیا
  • کمیته کارائیب (CARICOM)
  • سازمان آفریقا، کارائیب و اقیانوس آرام
  • سازمان کشورهای کارائیب شرقی (OECS)

بعد از استقلال، دومینیکا ارتباطات سیاسی و فرهنگی خود با بریتانیا و فرانسه را حفظ کرد. شهروندان دومینیکا اجازه تحصیل در دانشگاه‌های بریتانیا تحت شرایط خاص را دارند. دولت انگلستان هزینه درمان شهروندان دومینیکایی مقیم انگلستان در بیمارستان‌های انگلستان را می‌پردازد.

دومینیکا ارتباطات اقتصادی نزدیکی با ایالات متحده دارد. در نتیجه، شهروندان دومینیکا از مزایای خاصی بهره می‌برند. به عنوان مثال، می‌توانند برای ویزای گردشگری تجاری ۱۰ ساله ایالات متحده با یک روند ساده درخواست دهند.

آشنایی با دومینیکا، بهترین مقصد سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت

اقتصاد دومینیکا

اقتصاد دومینیکا توسط ماهیگیری، کشاورزی، گردشگری و برنامه سرمایه‌گذاری اعطا شهروندی می‌چرخد. این کشور میوه‌های عجیب و غریب، ادویه‌ها و گل‌های نادر مانند انواع خاصی از ارکیده را صادر می‌کند. حدود ۲۰ درصد از زمین‌های این جزیره قابل کشت است که در بیشتر آن‌ها درختان نخل کاشته می‌شود. شرکای تجاری اصلی دومینیکا عبارتند از بریتانیا، جامائیکا، آنتیگوا و باربودا، فرانسه، ژاپن و چین.

دومینیکا مس، سنگ آهک و سنگ پا استخراج شده از کوه‌های آتش فشانی را به ایالات متحده و اروپا صادر می‌کند. علاوه بر این، روغن و صابون نارگیل نیز از دیگر صادرات این کشور به شمار می‌آید. بیشتر درآمد کشور از حوزه گردشگری است و دولت به طور پیوسته در زیرساخت‌های این صنعت برای حمایت و جذب گردشگران بیشتر سرمایه گذاری می‌کند.

این جزیره از انرژی منابع طبیعی خود مانند چشمه‌های اب گرم استفاده می‌کند. دومینیکا از سبک زندگی پایدار حمایت می‌کند و به توسعه پایدار متعهد است.

دولت دومینیکا، برای توسه زیرساخت‌های خود، یکی از گزینه‌های برنامه اعطای شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری را، کمک بلاعوض به دولت با حداقل مبلغ ۱۰۰ هزار دلار قرار داده است. دولت از این درآمد برای ساخت یک نیروگاه زمین گرمایی و ساختمان های مقاوم در برابر زلزله، تعمیر مدارس، بیمارستان‌ها و جاده‌ها و… استفاده می‌کند.

اخذ شهروندی دومینیکا ازطریق سرمایه گذاری و مزایای داشتن پاسپورت کارائیب

دولت دومینیکا برنامه اعطای شهروندی ازطریق سرمایه‌گذاری را از سال ۱۹۹۳ آغاز کرد. اخذ پاسپورت دومینیکا در میان سرمایه‌گذاران تقاضای زیادی دارد.

از آن طرف، اعتبار پاسپورت دومینیکا و امنیت اقتصادی جزیره باعث شده تا این برنامه یکی از بهترین برنامه ‌های پیش روی متقاضیان ایرانی برای سرمایه‌گذاری باشد که در ادامه مفصل به معرفی آن پرداختیم.

با توجه به روند غیرحضوری اخذ پاسپورت دومینیکا، شما و اعضای خانواده نیازی به سفر به دومینیکا ندارید و این فرایند را می‌توانید از طریق وکلا و نمایندگان رسمی دولت پیگیری کنید.

به این ترتیب در قدم اول نیازی به مکاتبه با دولت ندارید. باید حتماً با ایجنت‌های رسمی دولت درباره شروع پرونده، تکمیل مدارک و انتقال سرمایه صحبت کنید.

در ضمن متقاضیان برنامه سرمایه‌گذاری دومینیکا باید حداقل ۱۸ سال داشته و بدون سابقه کیفری باشند، همچنین لازم است که منشأ ثروت و سرمایه‌شان را نیز مشخص کنند.

پاسپورت دومینیکا به دارنده آن اجازه می‌دهد بدون ویزا به بیش از ۱۴۲ کشور سفر کند. فهرست کشورهای بدون نیاز به ویزا شامل کشورهای حوزه شنگن، سنگاپور و هنگ کنگ است.

بر خلاف بقیه برنامه‌های اخذ تابعیت، در این برنامه شرط حضور وجود ندارد، به این معنی که سرمایه‌گذاران حتی یک روز هم نیاز نیست در دومینیکا حضور داشته باشند و می‌تواند از طریق نمایندگان رسمی دولت این برنامه را پیگیری کنند.

برای اخذ شهروندی دومینیکا از طریق سرمایه‌گذاری دولت دومینیکا، دو گزینه برای شما طراحی کرده است.

در گزینه اول، شما با کمک بلاعوض به مبلغ حداقل ۱۰۰ هزار دلار آمریکا به دولت دومینیکا می‌توانید پاسپورت دریافت کنید.

در گزینه دوم، شما می‌توانید سهام یکی از پروژه‌های عمرانی مورد تایید دولت دومینیکا را خریداری کنید و برای خود و کل اعضای خانواده‌تان، حتی پدربزرگ و مادربزرگ، پاسپورت دریافت کنید. مثلا با مبلغ ۲۲۰ هزار دلار آمریکا سهام پروژه هتل هیلتون دومینیکا را بخرید.

روژه هتل هیلتون که در فاز پایانی است، در حال حاضر به‌عنوان یکی از پرسودترین پروژه‌های دولت شناخته می‌شود. با سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها می توانید پس از سه تا پنج سال از زمان اخذ پاسپورت، سهام خود را بفروشید و پولتان را به همراه سود آن پس بگیرید.

مراحل درخواست شهروندی دومینیکا ازطریق سرمایه‌گذاری

مقدماتی به دلیل بررسی دقیق (یک روز). سرمایه‌گذاری مهاجر متقاضی باید قبل از آماده‌سازی برای بررسی دقیق دولت، یکبار بررسی‌های دقیق مقدماتی را پشت سر بگذارد.

جمع‌آوری و آماده‌سازی اسناد (2-4 هفته). وکیل مهاجر متقاضی مجموعه‌ای از اسناد را جمع‌آوری می‌کند تا آن‌ها را برای درخواست شهروندی ارائه دهد.

بررسی دقیق اسناد (2-6 ماه). دپارتمان‌های مرتبط اسناد و مدارک ارائه شده را مطالعه کرده و اطلاعات درخواست‌کننده و خانواده آن ها او را در پایگاه‌های داده بین‌المللی بررسی می‌کنند.

تایید درخواست و اجرای شرایط سرمایه‌گذاری (تا 4 هفته). سرمایه‌گذار باید شرایط سرمایه‌گذاری را محقق کند: کمک به صندوق یا خرید یک ملک.

صدور پاسپورت دومینیکا (تا 4 هفته). دولت دومینیکا یک پاسپورت و گواهی تابعیت صادر کرده و آن‌ها را برای سرمایه‌گذار ارسال می‌کند.

علاوه بر سرمایه گذار، اعضای درجه یک خانواده نیز می‌توانند پاسپورت دوم دریافت کنند: همسر، فرزندان زیر 30 سال، والدین، خواهر و برادر زیر 25 سال. و پدربزرگ و مادربزرگ بالای 65 سال

علاوه بر سرمایه‌گذاری، سرمایه گذار باید هزینه‌های دولتی بررسی‌های اسناد و خدمات اداری را بپردازد. هزینه کلی به تعداد اعضای خانواده و سن آن‌ها بستگی خواهد داشت.

سرمایه‌گذاری در پروژه بزرگ هتل هیلتون

حتماً تا الان حداقل یک‌بار اسم هتل‌های زنجیره‌ای هیلتون به گوشتان خورده است. این مجموعه در حال ساخت پروژه‌ای با نام Tranquility Beach در دومینیکا است که یکی از پروژه‌های تأیید شده دولت دومینیکا برای اخذ تابعیت و پاسپورت این کشور است.

هتل هیلتون دومینیکا از دو سمت به دریا دسترسی دارد و شامل سالن بدنسازی، اسپا و ماساژ، مرکز سلامتی، استخر، فروشگاه و… است. با سرمایه‌گذاری در این پروژه علاوه بر اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا، سهام‌دار این مجموعه بزرگ شده، کارت عضویت طلایی هتل هیلتون را دریافت کرده و می‌توانید از ۴۶۰۰ شعبه هتل هیلتون در سراسر جهان خدمات ویژه دریافت کنید.

بعد از اتمام و بهره‌برداری پروژه، سود سهام هم به سرمایه‌گذاران داده می‌شود.

آشنایی با دومینیکا، بهترین مقصد سرمایه‌گذاری و اخذ پاسپورت

چرا دومینیکا را انتخاب کنیم؟

خب با این اطلاعات کلی درباره دومینیکا احتمالاً کمی درباره موقعیت‌های تجاری و بیزینسی این کشور برای یک سرمایه‌گذاری موفق و سودمند کنجکاو شدید و می‌خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید تا از انتخابتان مطمئن شوید.

اول از همه خوب است بدانید که اعتبار پاسپورت دومینیکا مدیون توجه ویژه دولت به جذب سرمایه‌گذار است.

در واقع، دولت برای جلوگیری از هرگونه پول‌شویی و موارد مشابه به هیچ درخواست انفرادی از سمت سرمایه‌گذار پاسخ نداده و فقط پرونده‌هایی را قبول می‌کند که ایجنت‌های مورد تأیید مانند شرکت کنکاش به دستش رسانده باشند.

علاوه بر این، اعتبار پاسپورت دومینیکا این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا بدون ویزا بتوانید به بیش از ۱۴۱ کشور جهان از جمله تمامی کشورهای حوزه شنگن، سنگاپور، استرالیا و چین سفر کنید. از طرف دیگر این فرصت را دارید تا برای ویزای توریستی ۱۰ساله آمریکا درخواست دهید.

از لحاظ مالی هم باید به موقعیت دومینیکا به‌عنوان یک کشور محبوب برای سرمایه‌گذاران اشاره کرد. با حضور بزرگ‌ترین تجار و شرکت‌ها در این جزیره شما می‌توانید به سود مناسبی از سرمایه‌گذاری‌تان برسید که تضمین آینده خود و فرزندانتان باشد.

دومینیکا در سال ۲۰۲۲ برای ششمین بار به‌عنوان مطمئن‌ترین کشور برای دریافت شهروندی اقتصادی انتخاب شد که در کنار آن باید به سخت‌گیری دولت در امر اعطای پاسپورت هم اشاره کرد.

به این ترتیب، دولت این کشور برای حفظ امنیت مردم و حفظ اعتبار پاسپورتش حاضر به اعطای پاسپورت به هر قیمتی نیست و تمام مسیر سرمایه‌گذاری و صدور پاسپورت را با کمک ایجنت‌ها و نمایندگان رسمی‌اش با دقت بالایی دنبال می‌کند. کیانوش محمودی، مدیرعامل شرکت کنکاش، نماینده‌ رسمی دولت دومینیکا است که می‌توانید نامش را در سایت این دولت پیدا کنید.

در آخر هم باید به این نکته اشاره کرد که بر خلاف کانادا و کشورهای اروپایی که روندی چندساله برای صدور پاسپورت دارند، مسیر اخذ پاسپورت دومینیکا سریع، ساده و بدون چالش است و در کمتر از یک سال به نتیجه قطعی می‌رسد.

در نتیجه در زمان، انرژی و هزینه شما صرفه‌جویی خواهد شد. این روش نیازی به ارائه مدرک زبان، ارائه مدارک دانشگاهی و … ندارد و یک برنامه مطمئن و قطعی است.

‌فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری

احتمالاً تا اینجا مشتاق سرمایه‌گذاری در دومینیکا شده‌اید؛ ولی هنوز درباره میزان و احتمال موفقیت پرونده خودتان بر اساس شرایطی که دارید، مطمئن نیستید.

به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم با تیم کنکاش که نماینده فروش سهام هتل هیلتون دومینیکا در ایران است، یک جلسه مشاوره رایگان داشته باشید و در این باره بیشتر صحبت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای آینده خود و خانواده بگیرید. منتظر تماستان هستیم. در ادامه هم می‌توانید جواب برخی از سؤالات پرتکرار را پیدا کنید.

سوالات متداول دومینیکا

دومینیکا در کجا واقع شده است؟

کشور دومینیکا در کارائیب شرقی قرار دارد و نزدیک آمریکای جنوبی است. این جزیره بخشی از آنتیل‌های کوچک‌تر است. قبلا این منطقه هند غربی نامیده می‌شد.

چگونه می‌توانم به دومینیکا سفر کنم؟

گردشگران می‌توانند با هواپیما یا کشتی به دومینیکا سفر کنند. پروازهایی از اروپا، آمریکا، کانادا و سایر کشورهای کارائیب مانند کاستاریکا به این جزیره وجود دارد.
قیمت بلیط‌ها به فصل سفر و تعداد ترانسفرها بستگی دارد.
کشتی‌های به مقصد دومینیکا از اروپا و ایالات متحده مسیر خود را آغاز می‌کنند و این سفر ممکن است از سه روز تا ۶ ماه به طول انجامد.

چگونه می‌توانم برای درخواست شهروندی دومینیکا اقدام کنم؟

شهروندی دومینیکا ازطریق اخذ تابعیت، ازدواج با یک شهروند دومینیکا یا سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر است. سریع‌ترین روش اخذ شهروندی ازطریق برنامه سرمایه‌گذاری است. سرمایه‌گذاران می‌توانند یکی از دو گزینه سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند: کمک بلاعوض به دولت دومینیکا یا خرید سهام پروژه‌های عمرانی مورد تأیید دولت.
حداقل کمک به صندوق دولت ۱۰۰ هزار دلار و حداقل سرمایه گذاری برای خرید سهام تائید شده توسط دولت، ۲۲۰ هزار دلار است.

مزایای داشتن پاسپورت دومینیکا برای یک سرمایه‌گذار چیست؟


داشتن پاسپورت دومینیکا به دارنده آن اجازه می‌دهد بدون نیاز به ویزا به بیش از ۱۴۱ کشور از جمله کشورهای حوزه شنگن، هنگ‌کنگ و سنگاپور سفر کند.
شهروندان دومینیکا همچنین می‌توانند تحصیلات فرزندان خود را در کشور انگلستان بر اساس شرایط خاص ترتیب دهند زیرا دومینیکا جزء کشورهای مشترک المنافع است.
شهروندی دومینیکا همچنین به سرمایه‌گذار این فرصت را می‌دهد تا اقامت مالیاتی به‌دست آورد و از نظر قانونی محدودیت‌های مالیاتی برای او کاهش می‌یابد. بر عایدی حاصل از سرمایه، ارث و سود سهام هیچ مالیاتی تعلق نمی‌گیرد.

مناظر اصلی گردشگری در دومینیکا کدام هستند؟


دومینیکا با عنوان جزیره طبیعی کارائیب شناخته می‌شود. در این جزیره کوه‌های آتش‌فشانی، آبشارهای متعدد و رودخانه‌ها مناظر بی‌نظیری می‌سازند. آبشارهای ترافالگار، آبشارهای معروف دومینیکا به حساب می‌آیند. در  پارک ملی مورن ترویس پیتون، دریاچه دهانه آتش فشان، دریاچه بویلینگ، آبشارهای میدلهام، حوضچه امرالد و مناظر طبیعی زیبای دیگری دیده می‌شوند.
در پایتخت دومینیکا، شهر روسو، بازدیدکنندگان می‌توانند به بخش قدیمی‌تر شهر بروند که در آن ساختمان‌های دوره استعمار بریتانیا حفاظت شده‌اند. این شهر همچنین دارای یک باغ گیاه‌شناسی، یک موزه هنر، یک بازار خرچنگ و یک موزه ملی است.

منبع

بیشتر بخوانید:

دومینیکا را با دومینیکن اشتباه نگیرید! تفاوت‌های دو کشور دومینیکا و دومینیکن

زندگی در دومینیکا

عکس ها و تصاویر کشور دومینیکا (مردم، طبیعت، نقشه)

دومینیکا روی نقشه (دومینیکا با چه کشورهایی هم‌ مرز است ؟)

آیا دومینیکا مکان خوبی برای زندگی است؟

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *