فهرست مطالب (Table of Contents)
دومینیکا کشوری جزیرهای و کوچک در دریای کارائیب بین مارتینیک و گوادلوپ است. با اینکه خیلیها سواحل رویایی این کشور را میشناسند، اما خیلی چیزهای دیگر در مورد این کشور وجود دارد که برای اکثریت ناشناخته است. برای اینکه بهتر این کشور را بشناسید، در این مقاله اطلاعات جالبی در مورد دومینیکا جمعآوری کردهایم. پس با ما همراه باشید.
کشور مشترکالمنافع دومینیکا
مساحت دومینیکا ۷۵۱ مترمربع و جمعیت فعلی آن ۷۱،۹۴۶ نفر است که دومینیکا را به دهمین کشور کمجمعیت روی زمین تبدیل کرده است. دلیل کمجمعیت بودن این کشور، مهاجرت شهروندان به سایر نقاط دنیا است.
بیشتر بخوانید: دومینیکا را با دومینیکن اشتباه نگیرید
زبان رسمی و دین رایج در دومینیکا
مردم دومینیکا از زبان کریول دومینیکن (که از فرانسوی گرفته شده است) و پاتوی فرانسوی برای صحبت بین خود استفاده میکنند، اما زبان رسمی این کشور انگلیسی است که یکی از مزیتهای این کشور برای افراد خارجی محسوب میشود.
بیش از ۹۰ درصد مردم دومینیکا مسیحی هستند، اما در این کشور آزادی مذهب وجود دارد و افراد میتوانند دین خود را انتخاب کنند.
روسو پایتخت دومینیکا
پایتخت دومینیکا شهر روسو است که در سواحل غربی این کشور قرار دارد. این شهر بزرگترین شهر دومینیکا است، حدوداً ۲۰ درصد از جمعیت کل دومینیکا را در خود جای داده است و توسط دریای کارائیب، رودخانه روسو و کوه مورن بروس احاطه شده است. معماری فرانسوی قرن هجدهم، کلیساها، بندر تجاری، دانشگاهها و اقامتگاه ریاستجمهوری از اهمیتهای این شهر هستند.
واحد پول دومینیکا
واحد پول رسمی در کشور دومینیکا، دلار کارائیب شرقی است که توسط ۸ کشور حوزه کارائیب شرقی استفاده میشود. جالب است بدانید به دلیل اینکه دومینیکا عضوی از کشورهای مشترکالمنافع است، همه اسکناسها و سکهها دارای تصویر ملکه الیزابت دوم هستند.
صنایع اصلی دومینیکا
کشاورزی، گردشگری و تولید سه صنعت اصلی دومینیکا هستند. بیش از ۲۰ درصد زمینهای جزیره قابلکشت و تحت کشت هستند. موز سنتیترین محصولی است که توسط کشاورزان دومینیکا در حجم بالا تولید و سپس به کشورهای دیگر صادر میشده، اما در سالهای اخیر تولید میوههای دیگر، سبزیها و قهوه هم موردتوجه قرار گرفته است.
کشور دومینیکا در بخش گردشگری رشد ثابتی دارد و سالانه حدود ۲۰۰،۰۰۰ گردشگر را به خود جذب میکند.
جزیره طبیعت کارائیب
به دلیل زیباییهای طبیعی باورنکردنی دومینیکا نام مستعار آن «جزیره طبیعت کارائیب» است. تقریباً کل کشور بافتی جنگلی دارد و سفر به این کشور به شما این فرصت را میدهد که بتوانید از جنگلهای بارانی ثبت شده در یونسکو، آبشارهای شگفتانگیز و حیواناتی مانند طوطیها، ایگواناها و پروانههای کمیاب دیدن کنید. کوهستانی بودن دومینیکا آن را به محیطی مناسب برای پیادهروی و کوهنوردی تبدیل میکند. دریاچه جوشان دومینیکا دومین دریاچه بزرگ جهان و صخره شامپاین محل زندگی اختاپوسها و اسبهای دریایی از دیگر جذابیتهای طبیعی آن است.
استقلال دومینیکا
دومینیکا در ۳ نوامبر ۱۹۷۸ از بریتانیا اعلام استقلال کرد و به یک جمهوری مستقل در کشورهای مشترکالمنافع تبدیل شد. هرسال در روز استقلال جشنهایی سراسری و بزرگ شامل جشنواره موسیقی، بازارهای فرهنگی و مسابقات در کشور برگزار میشود.
پس از خدا، زمین
شعار مردم جزیره «پس از خدا، زمین» است که به شخصیت ملی دوستدار محیط زیست دومینیکا برمیگردد. این عبارت در ترانهای قدیمی بهکاررفته است و زمانی که وزیر امور خارجه در سال ۱۹۶۰ به دنبال شعاری برای کشور بود، توسط یک تاریخدان پیشنهاد و سپس پذیرفته شد.
سرود ملی دومینیکا
«جزیره زیبایی، جزیره شکوه» سرود ملی دومینیکا است که در سال ۱۹۶۷ معرفی شد. شعر این سرود توسط ویلفرد اسکار مورگان و آهنگسازی آن توسط لموئل مکفرسون کریستین انجام شد.
نظام حکومتی دومینیکا
دومینیکا یک جمهوری دموکراتیک پارلمانی است که قوه مجریه آن از رئیسجمهور و نخستوزیر تشکیل میشود. رؤسای جمهور برای یک دوره ۵ساله توسط پارلمان (مجلس) انتخاب میشوند و نخست وزیران باتوجهبه فردی که حزب را رهبری میکند انتخاب میشوند. رئیسجمهور اعضای پارلمان را با مشورت نخستوزیر انتخاب میکند. مجلس از ۳۰ عضو (بهعلاوه سخنران و دادستان کل) تشکیل میشود که ۲۱ نفر با رأیگیری و ۹ نفر توسط رئیسجمهور انتخاب میشوند. دومینیکا دو حزب دارد، حزب کارگر و حزب متحد کارگران و انتخابات هر ۵ سال یکبار بهصورت عمومی و با حق رأی بزرگسالان انجام میشود.
سیستم حقوقی دومینیکا
سیستم حقوقی دومینیکا مانند دو سوم حوزههای قضایی جهان بر اساس حقوق عمومی انگلیسی است. سلسلهمراتب دادگاههای کشور عبارتاند از: دادگاه عالی، دادگاه استیناف و دادگاه استیناف شورای خصوصی. حق زندگی، آزادی شخصی و آزادی بیان از قوانینی هستند که قوانین دیگر در دومینیکا باید حتماً از آنها پیروی کنند.
فرودگاه اصلی دومینیکا
فرودگاه داگلاس چارلز که قبلاً بهعنوان فرودگاه ملویلهال شناخته میشد، فرودگاه بزرگتر دومینیکا از بین دو فرودگاه این کشور است. نام فرودگاه دیگر دومینیکا، کنفیلد است. فرودگاه داگلاس چارلز هواپیماهای مسافربری و باربری را از کارائیب به مقاصد دیگر ارسال میکند.
برنامه اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا از طریق سرمایهگذاری
این کشور دارای یک برنامه منسجم برای اخذ شهروندی و پاسپورت دومینیکا از طریق سرمایهگذاری است که برای اولینبار در سال ۱۹۳۳ معرفی شد و یکی از سریعترین و مقرونبهصرفهترین برنامههای اخذ تابعیت و پاسپورت دوم است.
هدف این برنامه تزریق سرمایه به داخل کشور برای گسترش و بهبود شرایط اقتصادی دومینیکا است. به همین منظور، دولت دومینیکا ۲ گزینه برای دریافت این پاسپورت معرفی کرده است: کمک بلاعوض به دولت و سرمایهگذاری در پروژههای تایید شده دولت مانند پروژه هتل هیلتون.
بر خلاف بقیه برنامههای اخذ تابعیت، در این برنامه شرط حضور وجود ندارد، به این معنی که سرمایهگذاران حتی یک روز هم نیاز نیست در دومینیکا حضور داشته باشند.
متقاضیان برنامه سرمایهگذاری دومینیکا باید حداقل ۱۸ سال داشته باشند و سابقه کیفری نداشته باشند.
سرمایهگذاری در پروژه بزرگ هتل هیلتون
حتماً تا الان حداقل یکبار اسم هتلهای زنجیرهای هیلتون به گوشتان خورده است. این مجموعه در حال ساخت پروژهای با نام Tranquility Beach در دومینیکا است که یکی از پروژههای تایید شده دولت دومینیکا برای اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا است.
هتل هیلتون دومینیکا از دو سمت به دریا دسترسی دارد و شامل سالن بدنسازی، اسپا و ماساژ، مرکز سلامتی، استخر، فروشگاه و… است.
با سرمایهگذاری در این پروژه علاوه بر اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا کارت عضویت طلایی هتل هیلتون را دریافت میکنید و میتوانید در بیشتر از ۴۶۰۰ هتل از شعب هتل هیلتون خدمات ویژه دریافت کنید. بعد از اتمام و بهرهبرداری پروژه سود سهام هم به سرمایهگذاران داده میشود.
سؤالات متداول
- آیا دومینیکا عضو اتحادیه اروپاست؟
خیر، دومینیکا در دریای کارائیب است و عضو اتحادیه اروپا نیست.
- آیا با دریافت پاسپورت دومینیکا میتوانیم به آمریکا سفر کنیم؟
بله، میتوانید برای ویزای توریستی ۱۸۰ روزه آمریکا درخواست دهید.
- حداقل هزینه برای دریافت پاسپورت دومینیکا چقدر است؟
حداقل هزینه مربوط به گزینه کمک بلاعوض است که از ۱۰۰ هزار دلار شروع میشود.
- آیا سرمایهگذاری در دومینیکا نیازی به حضور ما در این کشور دارد؟
خیر، تمام پروسه از راه دور انجام میشود و نیازی به سفر یا حضور شما به این کشور نیست.
- با پاسپورت دومینیکا به چند کشور میتوانیم سفر کنیم؟
۱۴۰ کشور از جمله کشورهای حوزه شنگن و بریتانیا.
بیشتر بخوانید: مهمترین سؤالات رایج برنامه اخذ شهروندی و پاسپورت دومینیکا
بدون کامنت